Rykte: Chrome OS på väg till surfplattor

Googles avskalade operativsystem Chrome OS har man kunnat köra på både stationära och bärbara datorer ett bra tag nu, men nya tecken pekar på att systemet kanske även når surfplattor framöver.

Det är en tweet från BETT-mässan i London som avslöjar att även surfplattor ska få operativsystemet. Bilden i tweeten visade nämligen en Acer-platta som körde Chrome OS. Då systemet numera stödjer Android-appar samt fått ett mer pekvänligt gränssnitt är väl detta ett ganska naturligt steg framåt för Chrome OS.

Tweeten plockades ner relativt snabbt men nedan kan man se en skärmdumpad version av den.

I skrivande stund har varken Google eller Acer kommenterat om Chrome OS kommer till surfplattor eller inte.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).