Rykte: Chrome OS på väg till surfplattor

Googles avskalade operativsystem Chrome OS har man kunnat köra på både stationära och bärbara datorer ett bra tag nu, men nya tecken pekar på att systemet kanske även når surfplattor framöver.

Det är en tweet från BETT-mässan i London som avslöjar att även surfplattor ska få operativsystemet. Bilden i tweeten visade nämligen en Acer-platta som körde Chrome OS. Då systemet numera stödjer Android-appar samt fått ett mer pekvänligt gränssnitt är väl detta ett ganska naturligt steg framåt för Chrome OS.

Tweeten plockades ner relativt snabbt men nedan kan man se en skärmdumpad version av den.

I skrivande stund har varken Google eller Acer kommenterat om Chrome OS kommer till surfplattor eller inte.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!