Rykte: Chrome OS på väg till surfplattor

Googles avskalade operativsystem Chrome OS har man kunnat köra på både stationära och bärbara datorer ett bra tag nu, men nya tecken pekar på att systemet kanske även når surfplattor framöver.

Det är en tweet från BETT-mässan i London som avslöjar att även surfplattor ska få operativsystemet. Bilden i tweeten visade nämligen en Acer-platta som körde Chrome OS. Då systemet numera stödjer Android-appar samt fått ett mer pekvänligt gränssnitt är väl detta ett ganska naturligt steg framåt för Chrome OS.

Tweeten plockades ner relativt snabbt men nedan kan man se en skärmdumpad version av den.

I skrivande stund har varken Google eller Acer kommenterat om Chrome OS kommer till surfplattor eller inte.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.