Apple släpper reklamfilmer för kommande högtalaren Homepod

Den omskrivna högtalaren från Apple har nu uppmärksammats med ett par reklamfilmer som gestaltar olika begrepp från musikens värld.

Som vi rapporterat tidigare är Homepod nu möjlig att beställa i USA, Storbritannien och Australien sedan den 26 januari. Dagen efter att det blev möjligt att beställa enheten från Apple släppte företaget fyra stycken reklamfilmer om den. Samtliga fokuserar inte helt otippat på musik. En gemensam nämnare för samtliga reklamsnuttar är grafiska gestaltningar av olika begrepp från musikens värld. Närmare bestämt av orden distortion, bass, equalizer och beat.

Apple verkar vilja uppmärksamma högtalarens egenskaper som just en kompetent högtalare. Fokus på uppspelningen av musik istället för dess smarta färdigheter speglar inte nödvändigtvis hur allas förväntan sett ut på förhand, men det kanske är ett bra drag för att skapa sig en egen nisch på marknaden för smarta högtalare.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.