Apple släpper reklamfilmer för kommande högtalaren Homepod

Den omskrivna högtalaren från Apple har nu uppmärksammats med ett par reklamfilmer som gestaltar olika begrepp från musikens värld.

Som vi rapporterat tidigare är Homepod nu möjlig att beställa i USA, Storbritannien och Australien sedan den 26 januari. Dagen efter att det blev möjligt att beställa enheten från Apple släppte företaget fyra stycken reklamfilmer om den. Samtliga fokuserar inte helt otippat på musik. En gemensam nämnare för samtliga reklamsnuttar är grafiska gestaltningar av olika begrepp från musikens värld. Närmare bestämt av orden distortion, bass, equalizer och beat.

Apple verkar vilja uppmärksamma högtalarens egenskaper som just en kompetent högtalare. Fokus på uppspelningen av musik istället för dess smarta färdigheter speglar inte nödvändigtvis hur allas förväntan sett ut på förhand, men det kanske är ett bra drag för att skapa sig en egen nisch på marknaden för smarta högtalare.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?