Google börjar sälja Clips

Efter man presenterade sin minikamera Clips förra hösten har Google varit rätt så tyst kring denna kamera, i alla fall fram till i går.

Clips är en liten fyrkantig kamera på tolv megapixel som via artificiell intelligens ska känna av när något intressant händer och då ta en bild på det. Ett exempel kan vara att den känner av att hela familjen är samlad och då tar den då en bild. Förutom bilder så spelar den även in korta, ljudlösa, videoklipp.

En reklamfilm som visar Clips kan ses nedan.

Hur som helst började Google sälja denna kamera på sin webbplats (dock ej i Sverige) för 249 dollar under helgen, motsvarande cirka 2 500 kronor. Det verkar dock som att den sålde slut rätt snabbt då Google nu endast tar emot intresseanmälningar från potentiella kunder. Men de som lyckades få in en beställning kan förvänta sig att få sina enheter mot slutet av nästa månad, om och när vi får se den på svenska marknaden återstår att se.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).