Google börjar sälja Clips

Efter man presenterade sin minikamera Clips förra hösten har Google varit rätt så tyst kring denna kamera, i alla fall fram till i går.

Clips är en liten fyrkantig kamera på tolv megapixel som via artificiell intelligens ska känna av när något intressant händer och då ta en bild på det. Ett exempel kan vara att den känner av att hela familjen är samlad och då tar den då en bild. Förutom bilder så spelar den även in korta, ljudlösa, videoklipp.

En reklamfilm som visar Clips kan ses nedan.

Hur som helst började Google sälja denna kamera på sin webbplats (dock ej i Sverige) för 249 dollar under helgen, motsvarande cirka 2 500 kronor. Det verkar dock som att den sålde slut rätt snabbt då Google nu endast tar emot intresseanmälningar från potentiella kunder. Men de som lyckades få in en beställning kan förvänta sig att få sina enheter mot slutet av nästa månad, om och när vi får se den på svenska marknaden återstår att se.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.