Google börjar sälja Clips

Efter man presenterade sin minikamera Clips förra hösten har Google varit rätt så tyst kring denna kamera, i alla fall fram till i går.

Clips är en liten fyrkantig kamera på tolv megapixel som via artificiell intelligens ska känna av när något intressant händer och då ta en bild på det. Ett exempel kan vara att den känner av att hela familjen är samlad och då tar den då en bild. Förutom bilder så spelar den även in korta, ljudlösa, videoklipp.

En reklamfilm som visar Clips kan ses nedan.

Hur som helst började Google sälja denna kamera på sin webbplats (dock ej i Sverige) för 249 dollar under helgen, motsvarande cirka 2 500 kronor. Det verkar dock som att den sålde slut rätt snabbt då Google nu endast tar emot intresseanmälningar från potentiella kunder. Men de som lyckades få in en beställning kan förvänta sig att få sina enheter mot slutet av nästa månad, om och när vi får se den på svenska marknaden återstår att se.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!