Google börjar sälja Clips

Efter man presenterade sin minikamera Clips förra hösten har Google varit rätt så tyst kring denna kamera, i alla fall fram till i går.

Clips är en liten fyrkantig kamera på tolv megapixel som via artificiell intelligens ska känna av när något intressant händer och då ta en bild på det. Ett exempel kan vara att den känner av att hela familjen är samlad och då tar den då en bild. Förutom bilder så spelar den även in korta, ljudlösa, videoklipp.

En reklamfilm som visar Clips kan ses nedan.

Hur som helst började Google sälja denna kamera på sin webbplats (dock ej i Sverige) för 249 dollar under helgen, motsvarande cirka 2 500 kronor. Det verkar dock som att den sålde slut rätt snabbt då Google nu endast tar emot intresseanmälningar från potentiella kunder. Men de som lyckades få in en beställning kan förvänta sig att få sina enheter mot slutet av nästa månad, om och när vi får se den på svenska marknaden återstår att se.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?