Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 testar

Test: Icon X och kompisen Gear Sport

Amanda har testat Samsungs helt trådlösa hörlurar Gear Icon X tillsammans med sportklockan Gear Sport. Räcker den förbättrade batteritiden för att få en utmärkelse?

Inledning

Hösten 2016 testade min kollega Andreas Samsungs trådlösa hörlurar Gear Icon X. Då var domen att Icon X var ett par smidiga och nätta hörlurar med väldigt kort batteritid och lång laddningstid. Andreas avslutade sitt test med orden "en framtida iteration med förbättrad batteritid har nästan en rekommendation garanterad."

Under förra årets upplaga av teknikmässan IFA i Berlin presenterade Samsung nya Icon X-hörlurar som försetts med längre batteritid. Jag har hårdtestat hörlurarna tillsammans med den smarta träningsklockan Gear Sport under en tid nu för att se vad de går för.

Precis som Andreas önskade har batteritiden blivit betydligt bättre. Om du lyssnar på internt lagrad musik säger Samsung att batteriet ska hålla upp till 7 timmar. Är du däremot parkopplad till telefonen och lyssnar på strömmad musik ska batteriet ge upp till fem timmar. Hörlurarna laddas även när du stoppar ner dem i det medföljande fodralet. Upptäcker du att de får soppatorsk precis innan du ska ut i löparspåret är det bara att ladda dem i tio minuter, sedan har du en timmes lyssning framför dig. På pappret låter detta precis om det Andreas önskade sig. Men jag nöjer mig så klart inte där. Vi börjar med formfaktorn.

Sist kom hörlurarna i färgerna svart, vitt och en metallisk blå nyans. Till uppföljaren är Samsung betydligt mer vågade och erbjuder svart, grått och rosa. Inte den pastelliga rosa guld som vi på senare år blivit vana vid utan en stark fuchsia-rosa som sticker ut på ett väldigt bra sätt. Vi fick två exemplar till kontoret, ett par svarta och ett par rosa. Jag lade snabbt vantarna på de rosa hörlurarna och jag är fantastiskt förtjust i dem.

Samsung själva uppger att de valde den rosa färgen på grund av att färgen återfinns på många träningskläder och mycket riktigt matchar de med många av mina träningsplagg, men de passar lika bra till kläderna jag går till jobbet i. Hörlurarna är precis lagom små och diskreta för att vem som helst kan bära den lilla extra färgklicken.

I övrigt är hörlurana sig mycket lika från föregående modell. Formspråket kvarstår både med fodralet och hörlurarna. Första generationens Icon X-hörlurar hade dock en väldigt tunn ljusring kring den tryckkänsliga ytan, något Samsung nu skrotat och som jag också tycker är stiligare. I förpackningen finns tre olika storlekar på pluggar och vingar som man kan blanda som man önskar. Fodralet känns nästan som en stor rosa penicillintablett. Den ligger bra i handen och är lagom stor och jag uppskattar att Samsung valt USB Type-C istället för Micro-USB för att ladda fodralet.

Batteritiden håller vad den lovar, ibland går det flera dagar utan att jag behöver ladda hörlurarna trots att jag använder dem från och till jobbet plus övrig tid. De laddas snabbt och Samsung håller onekligen vad de lovat när de säger att de förlängt batteritiden.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.