Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 testar

Test: Icon X och kompisen Gear Sport

Amanda har testat Samsungs helt trådlösa hörlurar Gear Icon X tillsammans med sportklockan Gear Sport. Räcker den förbättrade batteritiden för att få en utmärkelse?

Kompisen Gear Sport

Under tiden med Icon X har jag även använt kompisen Gear Sport, vilket är Samsungs smarta träningsklocka. Den är något enklare än Gear S3 som också är dyrare och har lite fler funktioner samt stöd för Samsung Pay. För att se ett mer utförligt test av Samsungs smarta klockserie rekommenderar jag vårt tidigare test av Samsung Gear S3 Frontier. Här kommer jag mer prata om klockan som en träningskompis till mig och Icon X-hörlurarna.

För att få ut något av klockan måste du i princip ha någon typ av Android-telefon och allra bäst blir det tillsammans med Samsung. Gear Sport drivs precis som de andra klockorna av det egna operativsystemet Tizen, ett operativsystem som är långväga bättre än Android Wear.

All träning registreras i Samsungs egen S Health-app. Jag har tidigare aldrig använt den och efter testperioden måste jag säga att jag är lite kär i appens smidighet, hur bra den är på att automatiskt registerna aktivitet och sömn. Jag har testat att slåss, vattengympa, springa, lyfta vikter med mera och oftast har den inga problem alls med att förstå vad det är jag tränar.

Det finns en uppsjö olika typer av träning som jag kan registerna och till min överraskning hittade jag rullskridskoåkning, vilket jag inte hittat i tidigare sportklockor och armband jag testat. Om jag vill slå på en träning manuellt är detta väldigt enkelt att göra och tack vare Samsungs gränssnitt får många alternativ plats och det är lätt att välja träning.

Den enda stötestenen jag upptäckt är att klockan lätt blinkar på olika sätt när jag ska sova och att jag har fått se till att ha händerna under täcket för att inte vakna. Detta kan bero på att jag inte velat ha klockan så hårt åtdragen på handleden när jag sover, så den grönblinkande sensorn syns tydligt i mörkret.

I övrigt tycker jag att klockan är väldigt snygg, den sitter allt som oftast väldigt smidigt runt handleden, även om den kanske är i största laget för just min handled. Om jag haft en egen Gear Sport hade jag köpt flera armband att växla mellan för ett silikonarmband känns snabbt kvavt. Det är även trevligt med en klocka som faktiskt ser ut som en klassisk klocka.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.