Google Flights börjar förvarna om flyg kan bli försenade

Med hjälp av artificiell intelligens ska Google nu börja förvarna resenärer om flygavgångar kan bli försenade, detta redan innan flygbolagen själva vet det.

Google meddelade nyss att man har infört nya funktioner i flygtjänsten Flights som ska ge användaren bättre koll på förseningar i flygtrafiken. Förutom att visa information om flyget är försenat och varför det är så kommer Flights även börja förvarna om en försening kan hända.

För att förutse de eventuella förseningarna använder sig Google av tidigare registrerad flygdata och maskininlärning. Om algoritmen kommer fram till att det är mer än 80 procent chans till att det blir försenat så utfärdas det en varning.

Nu tror jag att ingen vågar eller bör komma sent till flygplatsen på grund av en varning men det kan vara bra att veta att man potentiellt kommer behöva spendera mer tid i taxfree-butiken än väntat.

För att få informationen behöver användaren endast söka efter sitt flygnummer eller resväg och flygbolag. Google Flights-appen finns för närvarande inte tillgänglig i de svenska app-butikerna och användare får därför förlita sig på webbtjänsten till dess att appen dyker upp här.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!