Google Flights börjar förvarna om flyg kan bli försenade

Med hjälp av artificiell intelligens ska Google nu börja förvarna resenärer om flygavgångar kan bli försenade, detta redan innan flygbolagen själva vet det.

Google meddelade nyss att man har infört nya funktioner i flygtjänsten Flights som ska ge användaren bättre koll på förseningar i flygtrafiken. Förutom att visa information om flyget är försenat och varför det är så kommer Flights även börja förvarna om en försening kan hända.

För att förutse de eventuella förseningarna använder sig Google av tidigare registrerad flygdata och maskininlärning. Om algoritmen kommer fram till att det är mer än 80 procent chans till att det blir försenat så utfärdas det en varning.

Nu tror jag att ingen vågar eller bör komma sent till flygplatsen på grund av en varning men det kan vara bra att veta att man potentiellt kommer behöva spendera mer tid i taxfree-butiken än väntat.

För att få informationen behöver användaren endast söka efter sitt flygnummer eller resväg och flygbolag. Google Flights-appen finns för närvarande inte tillgänglig i de svenska app-butikerna och användare får därför förlita sig på webbtjänsten till dess att appen dyker upp här.

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.