Google Flights börjar förvarna om flyg kan bli försenade

Med hjälp av artificiell intelligens ska Google nu börja förvarna resenärer om flygavgångar kan bli försenade, detta redan innan flygbolagen själva vet det.

Google meddelade nyss att man har infört nya funktioner i flygtjänsten Flights som ska ge användaren bättre koll på förseningar i flygtrafiken. Förutom att visa information om flyget är försenat och varför det är så kommer Flights även börja förvarna om en försening kan hända.

För att förutse de eventuella förseningarna använder sig Google av tidigare registrerad flygdata och maskininlärning. Om algoritmen kommer fram till att det är mer än 80 procent chans till att det blir försenat så utfärdas det en varning.

Nu tror jag att ingen vågar eller bör komma sent till flygplatsen på grund av en varning men det kan vara bra att veta att man potentiellt kommer behöva spendera mer tid i taxfree-butiken än väntat.

För att få informationen behöver användaren endast söka efter sitt flygnummer eller resväg och flygbolag. Google Flights-appen finns för närvarande inte tillgänglig i de svenska app-butikerna och användare får därför förlita sig på webbtjänsten till dess att appen dyker upp här.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?