Google Flights börjar förvarna om flyg kan bli försenade

Med hjälp av artificiell intelligens ska Google nu börja förvarna resenärer om flygavgångar kan bli försenade, detta redan innan flygbolagen själva vet det.

Google meddelade nyss att man har infört nya funktioner i flygtjänsten Flights som ska ge användaren bättre koll på förseningar i flygtrafiken. Förutom att visa information om flyget är försenat och varför det är så kommer Flights även börja förvarna om en försening kan hända.

För att förutse de eventuella förseningarna använder sig Google av tidigare registrerad flygdata och maskininlärning. Om algoritmen kommer fram till att det är mer än 80 procent chans till att det blir försenat så utfärdas det en varning.

Nu tror jag att ingen vågar eller bör komma sent till flygplatsen på grund av en varning men det kan vara bra att veta att man potentiellt kommer behöva spendera mer tid i taxfree-butiken än väntat.

För att få informationen behöver användaren endast söka efter sitt flygnummer eller resväg och flygbolag. Google Flights-appen finns för närvarande inte tillgänglig i de svenska app-butikerna och användare får därför förlita sig på webbtjänsten till dess att appen dyker upp här.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.