Google Flights börjar förvarna om flyg kan bli försenade

Med hjälp av artificiell intelligens ska Google nu börja förvarna resenärer om flygavgångar kan bli försenade, detta redan innan flygbolagen själva vet det.

Google meddelade nyss att man har infört nya funktioner i flygtjänsten Flights som ska ge användaren bättre koll på förseningar i flygtrafiken. Förutom att visa information om flyget är försenat och varför det är så kommer Flights även börja förvarna om en försening kan hända.

För att förutse de eventuella förseningarna använder sig Google av tidigare registrerad flygdata och maskininlärning. Om algoritmen kommer fram till att det är mer än 80 procent chans till att det blir försenat så utfärdas det en varning.

Nu tror jag att ingen vågar eller bör komma sent till flygplatsen på grund av en varning men det kan vara bra att veta att man potentiellt kommer behöva spendera mer tid i taxfree-butiken än väntat.

För att få informationen behöver användaren endast söka efter sitt flygnummer eller resväg och flygbolag. Google Flights-appen finns för närvarande inte tillgänglig i de svenska app-butikerna och användare får därför förlita sig på webbtjänsten till dess att appen dyker upp här.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).