Snart kanske man slipper säga "Hey Google" hela tiden

Som Google Home-ägare har jag länge i avund sneglat på Alexa enbart för att man med den kan använda "Computer" som aktiveringsfras. Men snart kan vi byta ut "Hey Google".

Google Assistant är, enligt mig, en riktigt bra produkt men att behöva säga "Hey Google" varje gång den måste aktiveras är både enformigt och opersonligt.

Referenser i koden för den senaste versionen av Google-appen antyder att användare framöver kommer kunna välja egna ord eller fraser för att aktivera assistenten. Det kommer mildra mitt Alexa-sug rejält och jag kommer kunna rollspela Picard med min Home.

"Hey Google" kommer dock fortfarande att fungera som aktivering vid sidan om de fraser användaren skapar själv. Koden är för tillfället endast hittad i Android-appen men kommer den dit så lär det även dyka upp i Google Home förr eller senare.

Kommentarer
11 svar

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).