Fredagsvideo

Är AI ett hot mot mänskligheten?

Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av Idévärlden där det diskuteras om huruvida utvecklingen av artificiell intelligens är ett hot mot mänskligheten eller inte.

En sak som det pratas om mycket i teknikvärlden är artificiell intelligens (AI). Det råder delade åsikter om huruvida vi ska se det som ett hot eller inte. Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av SVT-serien Idévärlden som pratar om just detta. Så här beskriver SVT själva avsnittet:

Datavetenskapsdoktorn Anders Sandberg lyfter fram utvecklingen av artificiell intelligens som ett av de allvarligaste hoten mot mänskligheten, vilket blir verklighet när maskinen blir smartare än människan. Filosoferna Dorna Behdadi och Karim Jebari ger sina, mindre alarmistiska perspektiv på frågan om AI:ns farlighet och lyfter istället fram möjligheter och lösningar på kommande utmaningar. En tänkande talkshow med programledaren Daniel Sjölin.

Med det önskar vi er en riktigt härlig helg!

Här hittar du videon

Här hittar du SVT Play-länken till Idévärldens avsnitt om artificiell intelligens. (Del 2 av 8)

Läs mer
Amazon Alexa kommer till Windows 10
Facebook använder AI som metod för självmordsprevention

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.