Fredagsvideo

Är AI ett hot mot mänskligheten?

Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av Idévärlden där det diskuteras om huruvida utvecklingen av artificiell intelligens är ett hot mot mänskligheten eller inte.

En sak som det pratas om mycket i teknikvärlden är artificiell intelligens (AI). Det råder delade åsikter om huruvida vi ska se det som ett hot eller inte. Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av SVT-serien Idévärlden som pratar om just detta. Så här beskriver SVT själva avsnittet:

Datavetenskapsdoktorn Anders Sandberg lyfter fram utvecklingen av artificiell intelligens som ett av de allvarligaste hoten mot mänskligheten, vilket blir verklighet när maskinen blir smartare än människan. Filosoferna Dorna Behdadi och Karim Jebari ger sina, mindre alarmistiska perspektiv på frågan om AI:ns farlighet och lyfter istället fram möjligheter och lösningar på kommande utmaningar. En tänkande talkshow med programledaren Daniel Sjölin.

Med det önskar vi er en riktigt härlig helg!

Här hittar du videon

Här hittar du SVT Play-länken till Idévärldens avsnitt om artificiell intelligens. (Del 2 av 8)

Läs mer
Amazon Alexa kommer till Windows 10
Facebook använder AI som metod för självmordsprevention

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.