Fredagsvideo

Är AI ett hot mot mänskligheten?

Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av Idévärlden där det diskuteras om huruvida utvecklingen av artificiell intelligens är ett hot mot mänskligheten eller inte.

En sak som det pratas om mycket i teknikvärlden är artificiell intelligens (AI). Det råder delade åsikter om huruvida vi ska se det som ett hot eller inte. Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av SVT-serien Idévärlden som pratar om just detta. Så här beskriver SVT själva avsnittet:

Datavetenskapsdoktorn Anders Sandberg lyfter fram utvecklingen av artificiell intelligens som ett av de allvarligaste hoten mot mänskligheten, vilket blir verklighet när maskinen blir smartare än människan. Filosoferna Dorna Behdadi och Karim Jebari ger sina, mindre alarmistiska perspektiv på frågan om AI:ns farlighet och lyfter istället fram möjligheter och lösningar på kommande utmaningar. En tänkande talkshow med programledaren Daniel Sjölin.

Med det önskar vi er en riktigt härlig helg!

Här hittar du videon

Här hittar du SVT Play-länken till Idévärldens avsnitt om artificiell intelligens. (Del 2 av 8)

Läs mer
Amazon Alexa kommer till Windows 10
Facebook använder AI som metod för självmordsprevention

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.