Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Är AI ett hot mot mänskligheten?

Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av Idévärlden där det diskuteras om huruvida utvecklingen av artificiell intelligens är ett hot mot mänskligheten eller inte.

En sak som det pratas om mycket i teknikvärlden är artificiell intelligens (AI). Det råder delade åsikter om huruvida vi ska se det som ett hot eller inte. Den här veckan tipsar vi om ett sevärt avsnitt av SVT-serien Idévärlden som pratar om just detta. Så här beskriver SVT själva avsnittet:

Datavetenskapsdoktorn Anders Sandberg lyfter fram utvecklingen av artificiell intelligens som ett av de allvarligaste hoten mot mänskligheten, vilket blir verklighet när maskinen blir smartare än människan. Filosoferna Dorna Behdadi och Karim Jebari ger sina, mindre alarmistiska perspektiv på frågan om AI:ns farlighet och lyfter istället fram möjligheter och lösningar på kommande utmaningar. En tänkande talkshow med programledaren Daniel Sjölin.

Med det önskar vi er en riktigt härlig helg!

Här hittar du videon

Här hittar du SVT Play-länken till Idévärldens avsnitt om artificiell intelligens. (Del 2 av 8)

Läs mer
Amazon Alexa kommer till Windows 10
Facebook använder AI som metod för självmordsprevention

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.