poddradio

Avsnitt #216: Växeln hallå

Den här veckan gästas vi av Johan Littorin som arbetar på operatören Vimla. Vi pratar om hur vi använder mobiler och hur gamla hederliga telefonsamtal kan moderniseras.

Amanda är i England och kollar på "personer från olika länder som pucklar på varandra" (VM i Roller Derby pågår – hon är nog mycket lycklig de här dagarna). Ida och Andreas passar på att bjuda in en gäst. Johan Littorin, affärsansvarig på telefonoperatören Vimla, tar plats i studion och trion pratar om hur bland annat 00-talisterna använder mobiler och hur gamla hederliga telefonsamtal kan förnyas.

En regelrätt ämneslista är lite svår att bjuda på den här veckan, men vi pratar om en undersökning som Vimla gjort bland sina användare (många yngre) och hur de använder mobiler. Vi pratar om hur många tycker det är jobbigt när det ringer i mobilen och vad Vimla har på gång för att erbjuda ett alternativt sätt att handskas med telefonsamtal (spännande teknik tycker vi på 99, lansering sker i vår).

Har ni några frågor till Johan så ställ dem i kommentarerna nedan.

Trevlig helg!

Avsnitt: Växeln hallå

Längd 55:51, filstorlek 38,15 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.