Apple och Amazon lyckades få till rekordkvartal

Teknikjättarna Apple, Amazon och Alphabet presenterade alla sina kvartalsrapporter i går. Så, hur gick det för dem?

Under gårdagen presenterade Apple sin rapport för förra årets sista kvartal. Rapporten visade bland annat att Iphone-försäljningen var lägre än tidigare, något som sägs helt enkelt bero på minskad efterfrågan. Men detta innebär inte att det var någon dålig rapport som presenterades, utan det blev ett nytt rekordkvartal och intäkterna överträffade faktiskt förväntningarna.

Trots konstanta rapporter om dålig efterfrågan för Iphone X har försäljningen av den fräsiga telefonen gått bra. Enligt Apple själva var telefonen Iphone-modellen som varje vecka såldes bäst sedan den lanserades. Eftersom medelvärdet för försäljningspriset låg på 796 dollar har analytiker räknat ut att iPhone X sålde bra detta kvartal medan efterfrågan för de "billigare" modellerna var lägre.

Sammanlagt landade intäkterna på 88,4 miljarder dollar vilket var mer än de 87,3 miljarderna man förväntade sig för kvartalet. Apple förväntar sig dock inte något nytt rekordkvartal nästa gång då de sänkt sin prognos en aning inför nästa kvartalsrapport.

Även Amazon presenterade sin kvartalsrapport i går kväll och de lyckades också tjäna massvis pengar under denna period. Amazon räknade med att intäkterna skulle landa på 59,8 miljarder dollar men det blev till slut 60,5 miljarder dollar. En anledning till varför det gick bättre än väntat sägs vara USA:s nya skattereformer som gav Amazon 789 miljoner extra dollar.

En teknikjätte som inte kunde skryta med några rekordsiffror i går var Googles moderbolag Alphabet. De åkte på en nettoförlust på tre miljarder dollar under förra årets sista kvartal. En anledning till att siffrorna pekade neråt detta kvartal var att de åkte på skattesmäll och var tvungna att betala engångsskatt på 9,9 miljarder dollar.

Men innan denna rapport har Alphabet på senare tid bara pekat uppåt. Trots nettoförlusten steg deras totala omsättning under detta kvartal med 24 procent tack vare en ökad omsättningen inom annonsering.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.