Airbus har testflugit sin taxidrönare Alpha One

Airbus vill skapa ett nätverk med självflygande taxidrönare. Detta närverk vill Airbus trafikera med drönaren Alpha One som nyligen gjorde sina första testflygningar.

Airbus har för första gången testflugit den självflygande taxidrönaren Alpha One. Testflygningen varade ungefär en minut och den nådde som högst en höjd på knappa fem meter.

Airbus mål med detta projekt är att demokratisera personflyg genom att skapa ett autonomt nätverk med Alpha One-drönare som, på egen hand, kan flyga passagerare till sina slutdestinationer. Det låter lite som Waymo vill göra med sina fordon fast då i luften.

Men innan det kan hända måste Airbus se till att drönaren kan flyga både längre och högre, och framför allt att lagstiftningen kommer till en punkt där en kommersiell drift av autonoma drönare blir möjligt. Alla resor börjar som bekant med första steget vilket Airbus nu alltså har tagit.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.