Airbus har testflugit sin taxidrönare Alpha One

Airbus vill skapa ett nätverk med självflygande taxidrönare. Detta närverk vill Airbus trafikera med drönaren Alpha One som nyligen gjorde sina första testflygningar.

Airbus har för första gången testflugit den självflygande taxidrönaren Alpha One. Testflygningen varade ungefär en minut och den nådde som högst en höjd på knappa fem meter.

Airbus mål med detta projekt är att demokratisera personflyg genom att skapa ett autonomt nätverk med Alpha One-drönare som, på egen hand, kan flyga passagerare till sina slutdestinationer. Det låter lite som Waymo vill göra med sina fordon fast då i luften.

Men innan det kan hända måste Airbus se till att drönaren kan flyga både längre och högre, och framför allt att lagstiftningen kommer till en punkt där en kommersiell drift av autonoma drönare blir möjligt. Alla resor börjar som bekant med första steget vilket Airbus nu alltså har tagit.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.