Airbus har testflugit sin taxidrönare Alpha One

Airbus vill skapa ett nätverk med självflygande taxidrönare. Detta närverk vill Airbus trafikera med drönaren Alpha One som nyligen gjorde sina första testflygningar.

Airbus har för första gången testflugit den självflygande taxidrönaren Alpha One. Testflygningen varade ungefär en minut och den nådde som högst en höjd på knappa fem meter.

Airbus mål med detta projekt är att demokratisera personflyg genom att skapa ett autonomt nätverk med Alpha One-drönare som, på egen hand, kan flyga passagerare till sina slutdestinationer. Det låter lite som Waymo vill göra med sina fordon fast då i luften.

Men innan det kan hända måste Airbus se till att drönaren kan flyga både längre och högre, och framför allt att lagstiftningen kommer till en punkt där en kommersiell drift av autonoma drönare blir möjligt. Alla resor börjar som bekant med första steget vilket Airbus nu alltså har tagit.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.