Airbus har testflugit sin taxidrönare Alpha One

Airbus vill skapa ett nätverk med självflygande taxidrönare. Detta närverk vill Airbus trafikera med drönaren Alpha One som nyligen gjorde sina första testflygningar.

Airbus har för första gången testflugit den självflygande taxidrönaren Alpha One. Testflygningen varade ungefär en minut och den nådde som högst en höjd på knappa fem meter.

Airbus mål med detta projekt är att demokratisera personflyg genom att skapa ett autonomt nätverk med Alpha One-drönare som, på egen hand, kan flyga passagerare till sina slutdestinationer. Det låter lite som Waymo vill göra med sina fordon fast då i luften.

Men innan det kan hända måste Airbus se till att drönaren kan flyga både längre och högre, och framför allt att lagstiftningen kommer till en punkt där en kommersiell drift av autonoma drönare blir möjligt. Alla resor börjar som bekant med första steget vilket Airbus nu alltså har tagit.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!