Surface Pro 4 läggs i frysen mot problem med skärmflimmer

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

I en tråd på Microsofts supportforum förargar sig användare över problem med att skärmen flimrar och skakar på 2-i-1-enheten Surface Pro 4. De flesta enheterna som drabbas har passerat garantitiden och sidan Flickergate uppskattar att över 1 800 användare är drabbade.

Det verkar som att felet uppkommer när enheten blir för varm, så för att stävja problemet tillfälligt har en del valt att ta hjälp av sin frys. Ett sådant exempel visas i videon ovan. Det är dock sannolikt ingen god idé att placera enheten i frysen då kondensation kan förvärra situationen.

Sedan tidigare har Consumer Reports dragit in sin köprekommendation för Surface-enheter just på grund av problem med datorernas pålitlighet, och för bara några dagar sedan rapporterade vi om att försäljningsstatistiken för Surface-produkterna inte heller ser så lovande ut. Microsoft bör nog jobba hårdare på att kvalitetssäkra sin produktutveckling för att undvika att produtfamiljens namn svärtas permanent i konsumenternas ögon.

Äger du en Surface Pro 4 och har du i så fall drabbats av några problem? Kommentera gärna!

Kommentarer
6 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?