Surface Pro 4 läggs i frysen mot problem med skärmflimmer

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

I en tråd på Microsofts supportforum förargar sig användare över problem med att skärmen flimrar och skakar på 2-i-1-enheten Surface Pro 4. De flesta enheterna som drabbas har passerat garantitiden och sidan Flickergate uppskattar att över 1 800 användare är drabbade.

Det verkar som att felet uppkommer när enheten blir för varm, så för att stävja problemet tillfälligt har en del valt att ta hjälp av sin frys. Ett sådant exempel visas i videon ovan. Det är dock sannolikt ingen god idé att placera enheten i frysen då kondensation kan förvärra situationen.

Sedan tidigare har Consumer Reports dragit in sin köprekommendation för Surface-enheter just på grund av problem med datorernas pålitlighet, och för bara några dagar sedan rapporterade vi om att försäljningsstatistiken för Surface-produkterna inte heller ser så lovande ut. Microsoft bör nog jobba hårdare på att kvalitetssäkra sin produktutveckling för att undvika att produtfamiljens namn svärtas permanent i konsumenternas ögon.

Äger du en Surface Pro 4 och har du i så fall drabbats av några problem? Kommentera gärna!

Kommentarer
6 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?