Surface Pro 4 läggs i frysen mot problem med skärmflimmer

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

I en tråd på Microsofts supportforum förargar sig användare över problem med att skärmen flimrar och skakar på 2-i-1-enheten Surface Pro 4. De flesta enheterna som drabbas har passerat garantitiden och sidan Flickergate uppskattar att över 1 800 användare är drabbade.

Det verkar som att felet uppkommer när enheten blir för varm, så för att stävja problemet tillfälligt har en del valt att ta hjälp av sin frys. Ett sådant exempel visas i videon ovan. Det är dock sannolikt ingen god idé att placera enheten i frysen då kondensation kan förvärra situationen.

Sedan tidigare har Consumer Reports dragit in sin köprekommendation för Surface-enheter just på grund av problem med datorernas pålitlighet, och för bara några dagar sedan rapporterade vi om att försäljningsstatistiken för Surface-produkterna inte heller ser så lovande ut. Microsoft bör nog jobba hårdare på att kvalitetssäkra sin produktutveckling för att undvika att produtfamiljens namn svärtas permanent i konsumenternas ögon.

Äger du en Surface Pro 4 och har du i så fall drabbats av några problem? Kommentera gärna!

Kommentarer
6 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.