Surface Pro 4 läggs i frysen mot problem med skärmflimmer

Skärmar som flimrar och skakar på Microsoft Surface Pro 4 har lett till att användare tar till frysen för att få använda enheten problemfritt en stund.

I en tråd på Microsofts supportforum förargar sig användare över problem med att skärmen flimrar och skakar på 2-i-1-enheten Surface Pro 4. De flesta enheterna som drabbas har passerat garantitiden och sidan Flickergate uppskattar att över 1 800 användare är drabbade.

Det verkar som att felet uppkommer när enheten blir för varm, så för att stävja problemet tillfälligt har en del valt att ta hjälp av sin frys. Ett sådant exempel visas i videon ovan. Det är dock sannolikt ingen god idé att placera enheten i frysen då kondensation kan förvärra situationen.

Sedan tidigare har Consumer Reports dragit in sin köprekommendation för Surface-enheter just på grund av problem med datorernas pålitlighet, och för bara några dagar sedan rapporterade vi om att försäljningsstatistiken för Surface-produkterna inte heller ser så lovande ut. Microsoft bör nog jobba hårdare på att kvalitetssäkra sin produktutveckling för att undvika att produtfamiljens namn svärtas permanent i konsumenternas ögon.

Äger du en Surface Pro 4 och har du i så fall drabbats av några problem? Kommentera gärna!

Kommentarer
6 svar

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?