Apple Music nosar Spotify i hälarna på den amerikanska marknaden

Även om Spotify fortsätter att växa börjar Apple Music knappa in på dem i USA. Det sias nu om att det svenska bolaget blir omsprunget redan i sommar.

Apple meddelar att deras musiktjänst Apple Music numera har 36 miljoner användare. Även om företaget inte är ikapp Spotify ännu, så har de verkligen börjat nosa dem i hälarna nu på den amerikanska marknaden. I USA ökar Apple Music antalet användare i betydligt högre takt än Spotify och The Wall Street Journal siar om att Spotify kan bli omkörda redan i sommar.

På den internationella marknaden är Spotify fortfarande den ohotade giganten å andra sidan, med över 70 miljoner betalande användare. Dessutom har det svenska bolaget lika många gratisanvändare på det.

Medan kampen fortsätter mellan jättarna rekommenderar vi våra läsare att ta del av Amandas musikäventyr, där Amanda tar sig en närmare titt på Apples musiktjänst.

Kommentarer
8 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!