Apple Music nosar Spotify i hälarna på den amerikanska marknaden

Även om Spotify fortsätter att växa börjar Apple Music knappa in på dem i USA. Det sias nu om att det svenska bolaget blir omsprunget redan i sommar.

Apple meddelar att deras musiktjänst Apple Music numera har 36 miljoner användare. Även om företaget inte är ikapp Spotify ännu, så har de verkligen börjat nosa dem i hälarna nu på den amerikanska marknaden. I USA ökar Apple Music antalet användare i betydligt högre takt än Spotify och The Wall Street Journal siar om att Spotify kan bli omkörda redan i sommar.

På den internationella marknaden är Spotify fortfarande den ohotade giganten å andra sidan, med över 70 miljoner betalande användare. Dessutom har det svenska bolaget lika många gratisanvändare på det.

Medan kampen fortsätter mellan jättarna rekommenderar vi våra läsare att ta del av Amandas musikäventyr, där Amanda tar sig en närmare titt på Apples musiktjänst.

Kommentarer
8 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.