Apple Music nosar Spotify i hälarna på den amerikanska marknaden

Även om Spotify fortsätter att växa börjar Apple Music knappa in på dem i USA. Det sias nu om att det svenska bolaget blir omsprunget redan i sommar.

Apple meddelar att deras musiktjänst Apple Music numera har 36 miljoner användare. Även om företaget inte är ikapp Spotify ännu, så har de verkligen börjat nosa dem i hälarna nu på den amerikanska marknaden. I USA ökar Apple Music antalet användare i betydligt högre takt än Spotify och The Wall Street Journal siar om att Spotify kan bli omkörda redan i sommar.

På den internationella marknaden är Spotify fortfarande den ohotade giganten å andra sidan, med över 70 miljoner betalande användare. Dessutom har det svenska bolaget lika många gratisanvändare på det.

Medan kampen fortsätter mellan jättarna rekommenderar vi våra läsare att ta del av Amandas musikäventyr, där Amanda tar sig en närmare titt på Apples musiktjänst.

Kommentarer
8 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.