Bank ID får stöd för Apple Face ID

En efterlängtad funktion blir verklighet när användare med Iphone X nu kan logga in via ansiktsavläsning.

När Iphone X och tillhörande funktionen Face ID lanserades fungerade inte den nya autentiseringsmetoden med alla tjänster. I Sverige handlade det främst om välanvända Bank ID, som valde att blocka bort stödet för ansiktsavläsning i väntan på en ordentlig genomgång av säkerheten.

Nu är utvecklarna av att att döma nöjda. 99-profilen Cancerman rapporterar i forumet att senaste versionen av Bank ID tillåter Face ID. Det innebär att användare av Iphone X numera kan logga in hos allt från Skatteverket till lokala kommunen genom att helt enkelt skanna av ansiktet.

Användarvillkoren för att använda Face ID tillsammans med Bank ID ställer krav på att du är ensam användare av telefonen samt att du inte får ha stängt av funktionen "Kräv uppmärksamhet för Face ID".

Använder du Face ID? Gillar du funktionen, eller saknar du klassikern Touch ID? Dela med dig i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!