Bank ID får stöd för Apple Face ID

En efterlängtad funktion blir verklighet när användare med Iphone X nu kan logga in via ansiktsavläsning.

När Iphone X och tillhörande funktionen Face ID lanserades fungerade inte den nya autentiseringsmetoden med alla tjänster. I Sverige handlade det främst om välanvända Bank ID, som valde att blocka bort stödet för ansiktsavläsning i väntan på en ordentlig genomgång av säkerheten.

Nu är utvecklarna av att att döma nöjda. 99-profilen Cancerman rapporterar i forumet att senaste versionen av Bank ID tillåter Face ID. Det innebär att användare av Iphone X numera kan logga in hos allt från Skatteverket till lokala kommunen genom att helt enkelt skanna av ansiktet.

Användarvillkoren för att använda Face ID tillsammans med Bank ID ställer krav på att du är ensam användare av telefonen samt att du inte får ha stängt av funktionen "Kräv uppmärksamhet för Face ID".

Använder du Face ID? Gillar du funktionen, eller saknar du klassikern Touch ID? Dela med dig i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.