Bank ID får stöd för Apple Face ID

En efterlängtad funktion blir verklighet när användare med Iphone X nu kan logga in via ansiktsavläsning.

När Iphone X och tillhörande funktionen Face ID lanserades fungerade inte den nya autentiseringsmetoden med alla tjänster. I Sverige handlade det främst om välanvända Bank ID, som valde att blocka bort stödet för ansiktsavläsning i väntan på en ordentlig genomgång av säkerheten.

Nu är utvecklarna av att att döma nöjda. 99-profilen Cancerman rapporterar i forumet att senaste versionen av Bank ID tillåter Face ID. Det innebär att användare av Iphone X numera kan logga in hos allt från Skatteverket till lokala kommunen genom att helt enkelt skanna av ansiktet.

Användarvillkoren för att använda Face ID tillsammans med Bank ID ställer krav på att du är ensam användare av telefonen samt att du inte får ha stängt av funktionen "Kräv uppmärksamhet för Face ID".

Använder du Face ID? Gillar du funktionen, eller saknar du klassikern Touch ID? Dela med dig i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Nästa vecka kommer Sony visa upp sin nya Android-telefon på Mobile World Congress och i dag släppte de en kryptiskt video för telefonen.

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Ett speciellt indiskt tecken fick appar på IOS-enheter att krascha vilket gjorde livet surt för folk med trollande kompisar. Nu har Apple löst den irriterande buggen med nyligen släppta IOS 11.2.6.

Vi vill tipsa om Lametric Time, en smart liten kontrollpanel med snygg pixelgrafik som funkar både på jobbet och hemma.

Ytterligare en instruktionsfilm för Homepod når Youtube, denna gången med fokus på att få ut det mesta av sin smarta högtalare.

Apples nya högeffektiva bildformat sparar dig utrymme, men är inte kompatibelt med allt och att konvertera stora mängder bilder tar tid. Denna snabbguide gör processen snabb och enkel.