Bank ID får stöd för Apple Face ID

En efterlängtad funktion blir verklighet när användare med Iphone X nu kan logga in via ansiktsavläsning.

När Iphone X och tillhörande funktionen Face ID lanserades fungerade inte den nya autentiseringsmetoden med alla tjänster. I Sverige handlade det främst om välanvända Bank ID, som valde att blocka bort stödet för ansiktsavläsning i väntan på en ordentlig genomgång av säkerheten.

Nu är utvecklarna av att att döma nöjda. 99-profilen Cancerman rapporterar i forumet att senaste versionen av Bank ID tillåter Face ID. Det innebär att användare av Iphone X numera kan logga in hos allt från Skatteverket till lokala kommunen genom att helt enkelt skanna av ansiktet.

Användarvillkoren för att använda Face ID tillsammans med Bank ID ställer krav på att du är ensam användare av telefonen samt att du inte får ha stängt av funktionen "Kräv uppmärksamhet för Face ID".

Använder du Face ID? Gillar du funktionen, eller saknar du klassikern Touch ID? Dela med dig i kommentarerna!

Kommentarer
10 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.