Liberalerna vill införa mobilförbud i klassrummen

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter skriver partiet Liberalerna att det är dags att lagstadga förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever.

I en debattartikel i DN skriver Liberalernas partiledare, Jan Björklund, att det är dags för skolor i Sverige att införa ett mobilförbud i klassrummen. I artikeln menar han att mobiltelefoner ska förbjudas helt under lektioner så att de inte kan störa eleverna under studietiden.

Förutom förbudet på lektionerna anser Liberalerna att ledningen på Sveriges skolor själva ska kunna bestämma om förbudet även ska gälla under rasterna. Undantag kan göras om mobilen behöver användas för något relevant under lektionstid. Men även detta är ett beslut som skolans ledning får ta.

Artikeln tar även upp att man i Frankrike redan infört ett liknande förbud och att en brittisk studie visat att klassrum utan mobiltelefoner påverkade resultaten till det bättre.

Kommentarer
20 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?