Liberalerna vill införa mobilförbud i klassrummen

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter skriver partiet Liberalerna att det är dags att lagstadga förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever.

I en debattartikel i DN skriver Liberalernas partiledare, Jan Björklund, att det är dags för skolor i Sverige att införa ett mobilförbud i klassrummen. I artikeln menar han att mobiltelefoner ska förbjudas helt under lektioner så att de inte kan störa eleverna under studietiden.

Förutom förbudet på lektionerna anser Liberalerna att ledningen på Sveriges skolor själva ska kunna bestämma om förbudet även ska gälla under rasterna. Undantag kan göras om mobilen behöver användas för något relevant under lektionstid. Men även detta är ett beslut som skolans ledning får ta.

Artikeln tar även upp att man i Frankrike redan infört ett liknande förbud och att en brittisk studie visat att klassrum utan mobiltelefoner påverkade resultaten till det bättre.

Kommentarer
20 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!