Liberalerna vill införa mobilförbud i klassrummen

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter skriver partiet Liberalerna att det är dags att lagstadga förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever.

I en debattartikel i DN skriver Liberalernas partiledare, Jan Björklund, att det är dags för skolor i Sverige att införa ett mobilförbud i klassrummen. I artikeln menar han att mobiltelefoner ska förbjudas helt under lektioner så att de inte kan störa eleverna under studietiden.

Förutom förbudet på lektionerna anser Liberalerna att ledningen på Sveriges skolor själva ska kunna bestämma om förbudet även ska gälla under rasterna. Undantag kan göras om mobilen behöver användas för något relevant under lektionstid. Men även detta är ett beslut som skolans ledning får ta.

Artikeln tar även upp att man i Frankrike redan infört ett liknande förbud och att en brittisk studie visat att klassrum utan mobiltelefoner påverkade resultaten till det bättre.

Kommentarer
20 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.