Liberalerna vill införa mobilförbud i klassrummen

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter skriver partiet Liberalerna att det är dags att lagstadga förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever.

I en debattartikel i DN skriver Liberalernas partiledare, Jan Björklund, att det är dags för skolor i Sverige att införa ett mobilförbud i klassrummen. I artikeln menar han att mobiltelefoner ska förbjudas helt under lektioner så att de inte kan störa eleverna under studietiden.

Förutom förbudet på lektionerna anser Liberalerna att ledningen på Sveriges skolor själva ska kunna bestämma om förbudet även ska gälla under rasterna. Undantag kan göras om mobilen behöver användas för något relevant under lektionstid. Men även detta är ett beslut som skolans ledning får ta.

Artikeln tar även upp att man i Frankrike redan infört ett liknande förbud och att en brittisk studie visat att klassrum utan mobiltelefoner påverkade resultaten till det bättre.

Kommentarer
20 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.