Liberalerna vill införa mobilförbud i klassrummen

I ett debattinlägg i Dagens Nyheter skriver partiet Liberalerna att det är dags att lagstadga förbud mot mobiltelefoner i klassrummen för grundskole- och gymnasieelever.

I en debattartikel i DN skriver Liberalernas partiledare, Jan Björklund, att det är dags för skolor i Sverige att införa ett mobilförbud i klassrummen. I artikeln menar han att mobiltelefoner ska förbjudas helt under lektioner så att de inte kan störa eleverna under studietiden.

Förutom förbudet på lektionerna anser Liberalerna att ledningen på Sveriges skolor själva ska kunna bestämma om förbudet även ska gälla under rasterna. Undantag kan göras om mobilen behöver användas för något relevant under lektionstid. Men även detta är ett beslut som skolans ledning får ta.

Artikeln tar även upp att man i Frankrike redan infört ett liknande förbud och att en brittisk studie visat att klassrum utan mobiltelefoner påverkade resultaten till det bättre.

Kommentarer
20 svar

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).