Vi spenderar 1 miljard år på internet

En ny undersökning visar att nu använder mer än hälften av världens befolkning internet.

We are Social och Hootsuite bukar årligen släppa en rapport kring folks internetvanor världen över och nyligen släpptes årets rapport. Förra året använde ungefär 3,8 miljarder människor internet och nu har den siffran stigit till över 4 miljarder.

Snabbast växer internetanvändandet i Afrika med en ökning på 20 procent varje år. En förklaring till detta beror på ökad tillgång till smarta telefoner och större möjligheter att surfa mobilt.

Under de senaste 12 månaderna har sociala medier fått 1 miljon nya användare per dag. Nio av tio av dessa kommer åt de sociala plattformarna via mobilen. Undersökningen visar även att vi spenderar mer tid än förut på internet, i regel 6 timmar per dag, vilket innebär att vi tillsammans kommer att spendera 1 miljard år på internet under 2018.

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!