Vi spenderar 1 miljard år på internet

En ny undersökning visar att nu använder mer än hälften av världens befolkning internet.

We are Social och Hootsuite bukar årligen släppa en rapport kring folks internetvanor världen över och nyligen släpptes årets rapport. Förra året använde ungefär 3,8 miljarder människor internet och nu har den siffran stigit till över 4 miljarder.

Snabbast växer internetanvändandet i Afrika med en ökning på 20 procent varje år. En förklaring till detta beror på ökad tillgång till smarta telefoner och större möjligheter att surfa mobilt.

Under de senaste 12 månaderna har sociala medier fått 1 miljon nya användare per dag. Nio av tio av dessa kommer åt de sociala plattformarna via mobilen. Undersökningen visar även att vi spenderar mer tid än förut på internet, i regel 6 timmar per dag, vilket innebär att vi tillsammans kommer att spendera 1 miljard år på internet under 2018.

Youtube-fenomenet Marques Brownlee är lika avslappnat skärpt oavsett om han recenserar den senaste mobilen eller som här, pratar med Bill Gates.

LG:s nya flaggskepp G8 Thinq ska presenteras nästa vecka, och nu avslöjas att den använder läcker teknik som gör själva skärmen till en högtalare.

Samsung flaggskepp Galaxy S10 Plus kommer får en särskild lyxvariant i begränsad upplaga, som kan kosta närmare 30 000 kronor.

Letar du dejt i helgen? Välj rätt app med hjälp av vår guide, där vi tipsar om tjänsterna du inte kan vara utan, och de du bör undvika!

Google vill bredda sig och förbereder en billigare variant av mobilen Pixel, som ska konkurrera med bland annat Iphone XR.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.