Vi spenderar 1 miljard år på internet

En ny undersökning visar att nu använder mer än hälften av världens befolkning internet.

We are Social och Hootsuite bukar årligen släppa en rapport kring folks internetvanor världen över och nyligen släpptes årets rapport. Förra året använde ungefär 3,8 miljarder människor internet och nu har den siffran stigit till över 4 miljarder.

Snabbast växer internetanvändandet i Afrika med en ökning på 20 procent varje år. En förklaring till detta beror på ökad tillgång till smarta telefoner och större möjligheter att surfa mobilt.

Under de senaste 12 månaderna har sociala medier fått 1 miljon nya användare per dag. Nio av tio av dessa kommer åt de sociala plattformarna via mobilen. Undersökningen visar även att vi spenderar mer tid än förut på internet, i regel 6 timmar per dag, vilket innebär att vi tillsammans kommer att spendera 1 miljard år på internet under 2018.

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?