Vi spenderar 1 miljard år på internet

En ny undersökning visar att nu använder mer än hälften av världens befolkning internet.

We are Social och Hootsuite bukar årligen släppa en rapport kring folks internetvanor världen över och nyligen släpptes årets rapport. Förra året använde ungefär 3,8 miljarder människor internet och nu har den siffran stigit till över 4 miljarder.

Snabbast växer internetanvändandet i Afrika med en ökning på 20 procent varje år. En förklaring till detta beror på ökad tillgång till smarta telefoner och större möjligheter att surfa mobilt.

Under de senaste 12 månaderna har sociala medier fått 1 miljon nya användare per dag. Nio av tio av dessa kommer åt de sociala plattformarna via mobilen. Undersökningen visar även att vi spenderar mer tid än förut på internet, i regel 6 timmar per dag, vilket innebär att vi tillsammans kommer att spendera 1 miljard år på internet under 2018.

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.