Vi spenderar 1 miljard år på internet

En ny undersökning visar att nu använder mer än hälften av världens befolkning internet.

We are Social och Hootsuite bukar årligen släppa en rapport kring folks internetvanor världen över och nyligen släpptes årets rapport. Förra året använde ungefär 3,8 miljarder människor internet och nu har den siffran stigit till över 4 miljarder.

Snabbast växer internetanvändandet i Afrika med en ökning på 20 procent varje år. En förklaring till detta beror på ökad tillgång till smarta telefoner och större möjligheter att surfa mobilt.

Under de senaste 12 månaderna har sociala medier fått 1 miljon nya användare per dag. Nio av tio av dessa kommer åt de sociala plattformarna via mobilen. Undersökningen visar även att vi spenderar mer tid än förut på internet, i regel 6 timmar per dag, vilket innebär att vi tillsammans kommer att spendera 1 miljard år på internet under 2018.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).