Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Intel bygger smarta "normala" glasögon

Intel har avtäckt en satsning på att bygga in smart hårdvara i vad som annars ser ut som vanliga glasögon.

När Google presenterade de smarta glasögonen Google Glass skapade det en hel del entusiasm och uppståndelse inledningsvis. Det tog dock inte särskilt lång tid innan orosmolnen började hopa sig. Utöver att designen inte var optimal stötte glasögonen på patrull med bland annat personlig integritet, och inom kort drogs satsningen tillbaks.

Intel har nu avtäckt en egen satsning inom området. Glasögonen som kallas Vaunt bygger så klart på Intels teknik men till skillnad från Google Glass ser de ut som vanliga glasögon, och är inte särskilt mycket större eller tyngre. Teknikpublikationen The Verge har fått lägga vantarna på en tidig version av Vaunt och visar upp dem i videon nedan.

Tekniken bygger på att en svag laserstråle skickas till en spegelliknande yta som sedan studsar strålarna till dina ögon. Detta skapar en slags monokrom bild framför dina ögon i stil med enkel holografi. För kunder som känner sig obekväma med tanken på att få laserstrålar i ögonen säger Intel att laserstrålen är den svagaste möjliga och ska inte vara skadlig.

Tekniken ser intressant ut i videon och vi skulle gärna sätta tänderna i den för att se om den fungerar lika bra i verkligheten. Det är oklart om satsningen kommer resultera i kommersiellt tillgängliga produkter, och om vi i så fall får tillgång till den i Sverige.

Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.