Bli amatörpilot med Dart

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

Drönare från DJI och andra företag kanske inte faller alla i smaken. Men som tur är finns det på alternativ på marknaden. Företaget Powerup Toys har utvecklat och kampanjat en rad olika motoriserade pappersflygplan på Kickstarter och Indiegogo de senaste åren och senast ut i sortimentet är modellen Dart.

I grund och botten är det ett kit med cockpit och motor som är själva produkten, men det säljs även en hel del olika mallar för själva flygplanen. Motorn sköter driften framåt och styrningen av planet, men det är cockpiten som står för magin som Dart erbjuder.

Cockpiten är förmögen att kommunicera med din telefon och därigenom får användaren möjligheten att styra flygplanet genom densamma. Piloten kan ge motorn mer kraft genom ett reglage i en app samt styra planets roder genom att vicka på telefonen. Dart sägs vara lätt att flyga och den ska dessutom gå bra att flyga inomhus.

Dart kommer under våren att börja levereras till de som backat projektet på Indiegogo, men finns ännu inte på deras onlineshop. Däremot finns Darts föregångare Powerup 2.0 och Powerup 3.0 tillgängliga på Powerup Toys hemsida.

Källa: Powerup Dart på Indiegogo

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?