Bli amatörpilot med Dart

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

Drönare från DJI och andra företag kanske inte faller alla i smaken. Men som tur är finns det på alternativ på marknaden. Företaget Powerup Toys har utvecklat och kampanjat en rad olika motoriserade pappersflygplan på Kickstarter och Indiegogo de senaste åren och senast ut i sortimentet är modellen Dart.

I grund och botten är det ett kit med cockpit och motor som är själva produkten, men det säljs även en hel del olika mallar för själva flygplanen. Motorn sköter driften framåt och styrningen av planet, men det är cockpiten som står för magin som Dart erbjuder.

Cockpiten är förmögen att kommunicera med din telefon och därigenom får användaren möjligheten att styra flygplanet genom densamma. Piloten kan ge motorn mer kraft genom ett reglage i en app samt styra planets roder genom att vicka på telefonen. Dart sägs vara lätt att flyga och den ska dessutom gå bra att flyga inomhus.

Dart kommer under våren att börja levereras till de som backat projektet på Indiegogo, men finns ännu inte på deras onlineshop. Däremot finns Darts föregångare Powerup 2.0 och Powerup 3.0 tillgängliga på Powerup Toys hemsida.

Källa: Powerup Dart på Indiegogo

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.