Bli amatörpilot med Dart

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

Drönare från DJI och andra företag kanske inte faller alla i smaken. Men som tur är finns det på alternativ på marknaden. Företaget Powerup Toys har utvecklat och kampanjat en rad olika motoriserade pappersflygplan på Kickstarter och Indiegogo de senaste åren och senast ut i sortimentet är modellen Dart.

I grund och botten är det ett kit med cockpit och motor som är själva produkten, men det säljs även en hel del olika mallar för själva flygplanen. Motorn sköter driften framåt och styrningen av planet, men det är cockpiten som står för magin som Dart erbjuder.

Cockpiten är förmögen att kommunicera med din telefon och därigenom får användaren möjligheten att styra flygplanet genom densamma. Piloten kan ge motorn mer kraft genom ett reglage i en app samt styra planets roder genom att vicka på telefonen. Dart sägs vara lätt att flyga och den ska dessutom gå bra att flyga inomhus.

Dart kommer under våren att börja levereras till de som backat projektet på Indiegogo, men finns ännu inte på deras onlineshop. Däremot finns Darts föregångare Powerup 2.0 och Powerup 3.0 tillgängliga på Powerup Toys hemsida.

Källa: Powerup Dart på Indiegogo

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?