guide

Få tillbaka "Se bild" bland sökresultaten

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Efter Google slöt ett avtal med Getty Images valde de att plocka bort den händiga "Se bild"-knappen från bildsökresultaten. Med denna knapp fick användaren upp den valda bilden i ett separat fönster så bilden enkelt kunde sparas ner. Nu när den knappen är borta kan bilden endast fås fram genom att besöka källans webbplats vilket ibland kan vara flera sekunders extra jobb. En klart störig grej, men det finns sätt att komma runt detta och få det som det var på den gamla goda tiden.

Genom att installera ett litet tillägg som heter "View Image" kan knappen återvända till sina sökresultat. Tillägget finns till både Chrome samt Firefox och kan hittas där tillägg hittas eller via länkarna nedan.

Folk som inte gillar att installera tillägg kan alternativt använda sig av bildsöken på den anonyma söktjänsten Startpage. Startpage använder Googles sökresultat och har kvar direktlänken till bilderna bland bildsökresultaten.

Om du vill ladda ner tilläggen finns länkarna här nedan:

View Image för Chrome | View Image för Firefox | Startpage

Skriven av Frode Wikesjö
Kommentarer
3 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.