guide

Få tillbaka "Se bild" bland sökresultaten

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Efter Google slöt ett avtal med Getty Images valde de att plocka bort den händiga "Se bild"-knappen från bildsökresultaten. Med denna knapp fick användaren upp den valda bilden i ett separat fönster så bilden enkelt kunde sparas ner. Nu när den knappen är borta kan bilden endast fås fram genom att besöka källans webbplats vilket ibland kan vara flera sekunders extra jobb. En klart störig grej, men det finns sätt att komma runt detta och få det som det var på den gamla goda tiden.

Genom att installera ett litet tillägg som heter "View Image" kan knappen återvända till sina sökresultat. Tillägget finns till både Chrome samt Firefox och kan hittas där tillägg hittas eller via länkarna nedan.

Folk som inte gillar att installera tillägg kan alternativt använda sig av bildsöken på den anonyma söktjänsten Startpage. Startpage använder Googles sökresultat och har kvar direktlänken till bilderna bland bildsökresultaten.

Om du vill ladda ner tilläggen finns länkarna här nedan:

View Image för Chrome | View Image för Firefox | Startpage

Skriven av Frode Wikesjö
Kommentarer
3 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.