guide

Få tillbaka "Se bild" bland sökresultaten

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Efter Google slöt ett avtal med Getty Images valde de att plocka bort den händiga "Se bild"-knappen från bildsökresultaten. Med denna knapp fick användaren upp den valda bilden i ett separat fönster så bilden enkelt kunde sparas ner. Nu när den knappen är borta kan bilden endast fås fram genom att besöka källans webbplats vilket ibland kan vara flera sekunders extra jobb. En klart störig grej, men det finns sätt att komma runt detta och få det som det var på den gamla goda tiden.

Genom att installera ett litet tillägg som heter "View Image" kan knappen återvända till sina sökresultat. Tillägget finns till både Chrome samt Firefox och kan hittas där tillägg hittas eller via länkarna nedan.

Folk som inte gillar att installera tillägg kan alternativt använda sig av bildsöken på den anonyma söktjänsten Startpage. Startpage använder Googles sökresultat och har kvar direktlänken till bilderna bland bildsökresultaten.

Om du vill ladda ner tilläggen finns länkarna här nedan:

View Image för Chrome | View Image för Firefox | Startpage

Skriven av Frode Wikesjö
Kommentarer
3 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.