Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

guide

Få tillbaka "Se bild" bland sökresultaten

Nyligen valde Google att plocka bort direktlänkar till bilder bland sökresultaten. En klart irriterande grej men något som nu går att fixa genom ett enkelt tillägg.

Efter Google slöt ett avtal med Getty Images valde de att plocka bort den händiga "Se bild"-knappen från bildsökresultaten. Med denna knapp fick användaren upp den valda bilden i ett separat fönster så bilden enkelt kunde sparas ner. Nu när den knappen är borta kan bilden endast fås fram genom att besöka källans webbplats vilket ibland kan vara flera sekunders extra jobb. En klart störig grej, men det finns sätt att komma runt detta och få det som det var på den gamla goda tiden.

Genom att installera ett litet tillägg som heter "View Image" kan knappen återvända till sina sökresultat. Tillägget finns till både Chrome samt Firefox och kan hittas där tillägg hittas eller via länkarna nedan.

Folk som inte gillar att installera tillägg kan alternativt använda sig av bildsöken på den anonyma söktjänsten Startpage. Startpage använder Googles sökresultat och har kvar direktlänken till bilderna bland bildsökresultaten.

Om du vill ladda ner tilläggen finns länkarna här nedan:

View Image för Chrome | View Image för Firefox | Startpage

Skriven av Frode Wikesjö
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.