Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia ser ingen framtid för sina hälsoprodukter

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Nokia köpte upp franska Withings 2016 och säljer sedan förra året aktivitetsmätare, kameror för hemövervakning, vågar, termometer och blodtrycksmätare för att hålla kolla på hälsan i hemmet under varumärket Nokia Health.

Nu verkar dagarna vara räknade för produkterna – i alla fall under Nokias regi. Förra veckan startade Nokia en strategisk granskning av sin hälsoverksamhet och enligt ett läckt interndokument ser företaget inte någon framtid för den delen av bolaget.

Istället för att bara bli kära i vår teknik måste vi vara ärliga mot oss själva. I sin helhet har vår digitala hälsoverksamhet kämpat för att växa och möta tillväxtförväntningarna. För närvarande ser vi inte något sätt för den att bli en meningsfull del av ett företag så stort som Nokia.

Nokia vill inte varken bekräfta eller dementera uppgifterna i dokumentet, utan säger att de avvaktar hur granskningen av företagets strategi fortskrider.

Affären med Withings kostade 170 miljoner euro, motsvarande cirka 1,55 miljarder kronor. Produkterna har fått mestadels fin kritik, men Nokia har ändå haft bekymmer bland annat med appen som kontrollerar dem. I samband med en kvartalsrapport i oktober förra året fick Nokia konstatera att de övervärderat Withings och skrev ned värdet med 141 miljoner euro.

Vad det här betyder för Withings- och Nokia Health-användare återstår att se. Kanske väljer Nokia att försöka sälja verksamheten och produkterna fortsätter att fungera och utvecklas, men vill det sig illa slutar det här kanske som när Fitbit köpte Pebble och enheterna slutar att fungera.

Äger du några Withings- eller Nokia Health-prylar? Berätta i kommentarerna!

Källa: The Verge

Läs mer

Nokia köper Withings (nyhet, 2016-04-26)
Withings hälsoprylar får Nokia-märkning (nyhet, 2017-02-27)
Apple tar bort Withings från sin webbplats (nyhet, 2017-03-14)

Kommentarer
24 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.