fredagsvideo

Överdriven användning av smarta klockor kan slå bakut

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

Allt mer av det vi har runt omkring oss är uppkopplat och smart. Allt från kalsonger och hårborstar till bilar, lampor, klockor, strumpor och säkert till och med skosnören är uppkopplade och smarta. Det stannar inte heller vid att allt vi gör ska sparas, de smarta produkterna ska också hjälpsamt ge oss feedback på det vi gör.

Många gånger är detta något som gör att vi kan få bättre vanor och mer hälsosamma liv men ibland kan det också kännas som att man aldrig får vara ifred med sina dåliga, men också väldigt sköna och härliga vanor.

Denna fredagsvideo drar detta koncept till sin spets och det finns en klocka för varje behov som ibland är minst sagt svåra att kombinera.

Trevlig helg!
Och kom ihåg att inte göra exakt allt som din smarta klocka uppmanar dig att göra.

Kommentarer
14 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?