poddradio

Avsnitt #219: Dags för MWC 2018

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

Ida och Amanda håller på och packar inför Mobile World Congress 2018. Det blir en del prat om förväntningarna inför mässan – men mer kommer förstås på sajten nästa vecka och i nästa avsnitt av podden.

Andreas är tillbaka efter en släng av influensan och har testat ett Final Fantasy-spel för mobilen. Redaktionen pratar om mobilspel och handkontroller. Hur många handkontroller till olika konsoler har Andreas hemma tro?

Ida får en chock när Nokia låter som att de vill göra sig av med några av hennes favoritprylar. Vad händer när företag lägger ned prylar som kräver molntjänster? Eller släpper mjukvara som gör äldre prylar sega? Nu för tiden är prylar allt oftare kopplade till internet och olika molntjänster. Mjukvara säljs ofta med prenumerationer snarare än engångslicenser för en särskild version. Vilka krav kan man ha som konsument?

Dessutom blir det lite snack om Postnords nya avgifter för Kina-paket som införs från 1 mars.

Trevlig helg!

Avsnitt: Dags för MWC 2018

Längd 50:15, filstorlek 32,56 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.