poddradio

Avsnitt #219: Dags för MWC 2018

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

Ida och Amanda håller på och packar inför Mobile World Congress 2018. Det blir en del prat om förväntningarna inför mässan – men mer kommer förstås på sajten nästa vecka och i nästa avsnitt av podden.

Andreas är tillbaka efter en släng av influensan och har testat ett Final Fantasy-spel för mobilen. Redaktionen pratar om mobilspel och handkontroller. Hur många handkontroller till olika konsoler har Andreas hemma tro?

Ida får en chock när Nokia låter som att de vill göra sig av med några av hennes favoritprylar. Vad händer när företag lägger ned prylar som kräver molntjänster? Eller släpper mjukvara som gör äldre prylar sega? Nu för tiden är prylar allt oftare kopplade till internet och olika molntjänster. Mjukvara säljs ofta med prenumerationer snarare än engångslicenser för en särskild version. Vilka krav kan man ha som konsument?

Dessutom blir det lite snack om Postnords nya avgifter för Kina-paket som införs från 1 mars.

Trevlig helg!

Avsnitt: Dags för MWC 2018

Längd 50:15, filstorlek 32,56 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.