poddradio

Avsnitt #219: Dags för MWC 2018

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

Ida och Amanda håller på och packar inför Mobile World Congress 2018. Det blir en del prat om förväntningarna inför mässan – men mer kommer förstås på sajten nästa vecka och i nästa avsnitt av podden.

Andreas är tillbaka efter en släng av influensan och har testat ett Final Fantasy-spel för mobilen. Redaktionen pratar om mobilspel och handkontroller. Hur många handkontroller till olika konsoler har Andreas hemma tro?

Ida får en chock när Nokia låter som att de vill göra sig av med några av hennes favoritprylar. Vad händer när företag lägger ned prylar som kräver molntjänster? Eller släpper mjukvara som gör äldre prylar sega? Nu för tiden är prylar allt oftare kopplade till internet och olika molntjänster. Mjukvara säljs ofta med prenumerationer snarare än engångslicenser för en särskild version. Vilka krav kan man ha som konsument?

Dessutom blir det lite snack om Postnords nya avgifter för Kina-paket som införs från 1 mars.

Trevlig helg!

Avsnitt: Dags för MWC 2018

Längd 50:15, filstorlek 32,56 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?