poddradio

Avsnitt #219: Dags för MWC 2018

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

Ida och Amanda håller på och packar inför Mobile World Congress 2018. Det blir en del prat om förväntningarna inför mässan – men mer kommer förstås på sajten nästa vecka och i nästa avsnitt av podden.

Andreas är tillbaka efter en släng av influensan och har testat ett Final Fantasy-spel för mobilen. Redaktionen pratar om mobilspel och handkontroller. Hur många handkontroller till olika konsoler har Andreas hemma tro?

Ida får en chock när Nokia låter som att de vill göra sig av med några av hennes favoritprylar. Vad händer när företag lägger ned prylar som kräver molntjänster? Eller släpper mjukvara som gör äldre prylar sega? Nu för tiden är prylar allt oftare kopplade till internet och olika molntjänster. Mjukvara säljs ofta med prenumerationer snarare än engångslicenser för en särskild version. Vilka krav kan man ha som konsument?

Dessutom blir det lite snack om Postnords nya avgifter för Kina-paket som införs från 1 mars.

Trevlig helg!

Avsnitt: Dags för MWC 2018

Längd 50:15, filstorlek 32,56 MB

99:s poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?