Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tjöta som aldrig förr

Google bekräftar – Assistant lär sig svenska inom kort

Det blir att prata lokalspråk med Google Assistant under 2018. Mjukvarujätten bekräftar en utrullning till flera länder de närmaste månaderna, däribland Sverige.

Googles smarta röstassistent Assistant må vara marknadsledande på många plan, men lider av flera begränsningar. Förutom det högst subjektiva att namnet är väldigt tråkigt klarar systemet inte heller av speciellt många språk, vilket gör engelska till förstanhandsvalet för de allra flesta – en stor skillnad mot framför allt Apple Siri.

Nu väntar dock andra tider. Precis i enlighet med en sedan tidigare läckt presentation bekräftar Google att Assistant rullas ut till betydligt fler länder, med målet att nå fler än 30 språk under 2018. Sverige och svenska finns med i den första omgången, där stöd utlovas inom ett par månader. Där finns också danska, nederländska, hindi, indonesiska, norska och thai.

Samtidigt får Assistant även stöd för familjer eller arbetsplatser där fler än ett språk talas, och kan hantera dessa samtidigt. Funktionen är dock begränsad till en början, där den endast fungerar med engelska, franska samt tyska. Ytterligare språk utlovas över tid.

Om utökat stöd för Assistant även innebär en bredare satsning signerad Google i allmänhet framgår dock inte. Telefonerna Pixel och smarta högtalarna i familjen Home säljs i dagsläget inte i Sverige – i alla fall inte via sökjättens egen butik.

Är du intresserad av en Google Home när Assistant får stöd för svenska?

Källa: Google Blog

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.