Nokia släpper ny version av den där telefonen från The Matrix

Nokia har avtäckt en ny version av telefonen Nokia 8110, en telefonmodell som släpptes för mer än tio år sedan och kallas populärt för "Matrix-telefonen".

Under årets Mobile World Congress-mässa presenterade Nokia en rad telefoner. Vi fick bland annat se uppdaterade varianter av Nokia 6,7 samt 8 och den lite billigare telefonen Nokia 1.

Men telefonen som stack ut mest var en ny version av Nokia 8110. Telefonen är en uppdaterad variant av den Nokia släppte släppte 1996 och som blev populär världen över, mycket tack vare filmen The Matrix.

Precis som versionen som släpptes 1996 har telefonen en "böjd" design och döljer sin knappsats bakom en lucka som går att fälla ut med en knapptryckning. Telefonen kör något som kallas KaiOS och kommer därav inte få tillgång till Android-appar. Däremot kommer telefonen få Facebook, en egen marknadsplats för andra appar och så klart komma förladdat med ett Snake-spel, något som väl egentligen är det enda någon behöver.

På insidan finns en Qualcomm 205-processor, 512 MB primärminne och 4 GB lagringsminne. Den har också 4G och stöd för dubbla SIM-kort. På baksidan finns en kamera på två megapixel och trots att telefonen är relativt stor är QVGA-skärmen (320 x 240 pixel) endast 2,4 tum stor. Nokia själva säger att telefonen har en standby-tid på 25 dagar.

Nokia 8110 släpps under maj månad i färgerna svart och banangult. Priset kommer ligga på 79 euro, vilket borde ge en svensk prislapp om runt tusenlappen. Amanda och Ida är på plats nere i Barcelona och ska försöka få tag på nyversionen av bananklassikern, vi återkommer med intryck.

Källa: Nokia

Kommentarer
24 svar

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.