Nokia släpper ny version av den där telefonen från The Matrix

Nokia har avtäckt en ny version av telefonen Nokia 8110, en telefonmodell som släpptes för mer än tio år sedan och kallas populärt för "Matrix-telefonen".

Under årets Mobile World Congress-mässa presenterade Nokia en rad telefoner. Vi fick bland annat se uppdaterade varianter av Nokia 6,7 samt 8 och den lite billigare telefonen Nokia 1.

Men telefonen som stack ut mest var en ny version av Nokia 8110. Telefonen är en uppdaterad variant av den Nokia släppte släppte 1996 och som blev populär världen över, mycket tack vare filmen The Matrix.

Precis som versionen som släpptes 1996 har telefonen en "böjd" design och döljer sin knappsats bakom en lucka som går att fälla ut med en knapptryckning. Telefonen kör något som kallas KaiOS och kommer därav inte få tillgång till Android-appar. Däremot kommer telefonen få Facebook, en egen marknadsplats för andra appar och så klart komma förladdat med ett Snake-spel, något som väl egentligen är det enda någon behöver.

På insidan finns en Qualcomm 205-processor, 512 MB primärminne och 4 GB lagringsminne. Den har också 4G och stöd för dubbla SIM-kort. På baksidan finns en kamera på två megapixel och trots att telefonen är relativt stor är QVGA-skärmen (320 x 240 pixel) endast 2,4 tum stor. Nokia själva säger att telefonen har en standby-tid på 25 dagar.

Nokia 8110 släpps under maj månad i färgerna svart och banangult. Priset kommer ligga på 79 euro, vilket borde ge en svensk prislapp om runt tusenlappen. Amanda och Ida är på plats nere i Barcelona och ska försöka få tag på nyversionen av bananklassikern, vi återkommer med intryck.

Källa: Nokia

Kommentarer
24 svar

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.