MWC 2018

Sony lanserar nya trådlösa hörlurarna Xperia Ear Duo

I Sonys monter här i Barcelona provar Ida och Amanda Sonys nya hörlurar Xperia Ear Duo. Förutom att du hör din musik, kan du också hålla koll på vad som händer i din omvigning med en teknik Sony kallar ”dual listening”.

Sony har flera hörlurar som stänger ute omvärlden, men nu släpper de Xperia Ear Duo som gör raka motsatsen – släpper in ljudet så att du inte missar utrop på tåget, någon som ropar efter dig på gatan eller liknande situationer. Ida och Amanda har testat hörlurarna i Sonys monter här i Barcelona.

Lurarna är trevligt nog anpassade för oss glasögonbärare. En mindre del sitter i själva örat, men en annan del med bland annat batteriet sitter bakom örat, och bågen som håller ihop konstruktionen går under örat istället för över. Det följer med flera storlekar på silikonproppen som sitter i örat. Jag hade nog velat ha en större variant än den som satt på när vi testade hörlurarna, men de sitter ändå bekvämt. De lämpar sig kanske inte för träningspass, utan passar nog bäst för pendlingen till och från jobbet eller liknande.

Om du då och då gärna vill stänga ute omvärlden, är de här lurarna absolut inte för dig, då det enligt kvinnan som demonstrerade alla funktioner för oss inte är möjligt att stänga av ”dual listening”-läget.

Xperia Ear Duo kan också ge dig ljudnotiser om exempelvis kalenderhändelser, väderleksrapporter och nyhetsrubriker. De kan användas tillsammans med Google Assistant eller Siri, berode på om du använder en Android eller IOS-enhet.

Du kan använda små tryck på lurarna för att använda dem, men det går också att hoppa fram eller bak i en spellista genom att vrida huvudet åt höger eller vänster. Om du får ett meddelande kan du nicka eller skaka på huvudet för att välja om du vill svara eller inte.

Batteritiden sägs vara upp till fyra timmar, och laddas de med batterifodralet ska det ge en timmes användning till. Batterifodralet ska erbjuda upp till tre extra laddningar, det vill säga omkring 12 timmar.

Sony Xperia Ear Duo blir tillgängliga i maj i två färger, svart och guld. I USA går de att förbeställa redan idag via Amazon och kostar då 280 dollar, motsvarande omkring 2 800 kronor inklusive svensk moms.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.

Svenska betaltjänsten Klarna får nu stöd för Apple Pay. Det betyder i praktiken att även de som har banker och betalkort som inte har stöd kan använda Apple Pay genom Klarna.