MWC 2018

Säg hej till Nokia 8 Sirocco

HMD Global är i Barcelona med ett nytt Nokia-flaggskepp. De visar upp Nokia 8 Sirocco, en stilig historia i metall och glas med en ren Android-installation.

I Nokias monter på Mobile World Congress hittar vi Nokia 8 Sirocco, HMD Globals senaste flaggskepp. Här är designen mer spännande än på föregångaren. Det är en skapelse i glas med välvda kanter och endast en tunn metallram runt om som ligger bra i handen. Skärmen mäter 5,5 tum och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835.

På baksidan sitter två kameror med 12 megapixel och Zeiss-optik. Även Nokia 8 Sirocco har "bothie"-funktionen som introducerades med Nokia 8, vilken gör det möjligt att fotografera och filma med både den främe och bakre kameran samtidigt. Något som verkligen fått välkomna förbättringar är kamera-appen som nu har ett Pro-läge inte helt olikt det du hittar på äldre Lumia-telefoner.

Att telefonen nu mestadels är av glas gör trådlös laddning möjlig och det tackar vi för. Likt en hel del andra tillverkare tar också HMD Global bort hörlurskontakten på den här modellen.

Vill du lägga vantarna på Nokia 8 Sirocco får du vänta till april. Priset blir omkring 7 500 kronor.

Läs mer:

Säg hej till Nokia 8 (nyhet, 2017-08-17)
Andreas nostalgimyser med nya Nokia 3310 (nyhet, 2017-02-27)
Amanda testar Nokia 8 (test, 2017-09-20)

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!