MWC 2018

Säg hej till Nokia 8 Sirocco

HMD Global är i Barcelona med ett nytt Nokia-flaggskepp. De visar upp Nokia 8 Sirocco, en stilig historia i metall och glas med en ren Android-installation.

I Nokias monter på Mobile World Congress hittar vi Nokia 8 Sirocco, HMD Globals senaste flaggskepp. Här är designen mer spännande än på föregångaren. Det är en skapelse i glas med välvda kanter och endast en tunn metallram runt om som ligger bra i handen. Skärmen mäter 5,5 tum och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835.

På baksidan sitter två kameror med 12 megapixel och Zeiss-optik. Även Nokia 8 Sirocco har "bothie"-funktionen som introducerades med Nokia 8, vilken gör det möjligt att fotografera och filma med både den främe och bakre kameran samtidigt. Något som verkligen fått välkomna förbättringar är kamera-appen som nu har ett Pro-läge inte helt olikt det du hittar på äldre Lumia-telefoner.

Att telefonen nu mestadels är av glas gör trådlös laddning möjlig och det tackar vi för. Likt en hel del andra tillverkare tar också HMD Global bort hörlurskontakten på den här modellen.

Vill du lägga vantarna på Nokia 8 Sirocco får du vänta till april. Priset blir omkring 7 500 kronor.

Läs mer:

Säg hej till Nokia 8 (nyhet, 2017-08-17)
Andreas nostalgimyser med nya Nokia 3310 (nyhet, 2017-02-27)
Amanda testar Nokia 8 (test, 2017-09-20)

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.