MWC 2018

Säg hej till Nokia 8 Sirocco

HMD Global är i Barcelona med ett nytt Nokia-flaggskepp. De visar upp Nokia 8 Sirocco, en stilig historia i metall och glas med en ren Android-installation.

I Nokias monter på Mobile World Congress hittar vi Nokia 8 Sirocco, HMD Globals senaste flaggskepp. Här är designen mer spännande än på föregångaren. Det är en skapelse i glas med välvda kanter och endast en tunn metallram runt om som ligger bra i handen. Skärmen mäter 5,5 tum och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835.

På baksidan sitter två kameror med 12 megapixel och Zeiss-optik. Även Nokia 8 Sirocco har "bothie"-funktionen som introducerades med Nokia 8, vilken gör det möjligt att fotografera och filma med både den främe och bakre kameran samtidigt. Något som verkligen fått välkomna förbättringar är kamera-appen som nu har ett Pro-läge inte helt olikt det du hittar på äldre Lumia-telefoner.

Att telefonen nu mestadels är av glas gör trådlös laddning möjlig och det tackar vi för. Likt en hel del andra tillverkare tar också HMD Global bort hörlurskontakten på den här modellen.

Vill du lägga vantarna på Nokia 8 Sirocco får du vänta till april. Priset blir omkring 7 500 kronor.

Läs mer:

Säg hej till Nokia 8 (nyhet, 2017-08-17)
Andreas nostalgimyser med nya Nokia 3310 (nyhet, 2017-02-27)
Amanda testar Nokia 8 (test, 2017-09-20)

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.