MWC 2018

Säg hej till Nokia 8 Sirocco

HMD Global är i Barcelona med ett nytt Nokia-flaggskepp. De visar upp Nokia 8 Sirocco, en stilig historia i metall och glas med en ren Android-installation.

I Nokias monter på Mobile World Congress hittar vi Nokia 8 Sirocco, HMD Globals senaste flaggskepp. Här är designen mer spännande än på föregångaren. Det är en skapelse i glas med välvda kanter och endast en tunn metallram runt om som ligger bra i handen. Skärmen mäter 5,5 tum och på insidan sitter systemkretsen Snapdragon 835.

På baksidan sitter två kameror med 12 megapixel och Zeiss-optik. Även Nokia 8 Sirocco har "bothie"-funktionen som introducerades med Nokia 8, vilken gör det möjligt att fotografera och filma med både den främe och bakre kameran samtidigt. Något som verkligen fått välkomna förbättringar är kamera-appen som nu har ett Pro-läge inte helt olikt det du hittar på äldre Lumia-telefoner.

Att telefonen nu mestadels är av glas gör trådlös laddning möjlig och det tackar vi för. Likt en hel del andra tillverkare tar också HMD Global bort hörlurskontakten på den här modellen.

Vill du lägga vantarna på Nokia 8 Sirocco får du vänta till april. Priset blir omkring 7 500 kronor.

Läs mer:

Säg hej till Nokia 8 (nyhet, 2017-08-17)
Andreas nostalgimyser med nya Nokia 3310 (nyhet, 2017-02-27)
Amanda testar Nokia 8 (test, 2017-09-20)

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.