Rykte: Apple släpper tre Iphone X-modeller under hösten

Det kan bli så väl att vi får tre nya Iphone X-modeller under hösten. En normal, en stor och en "billig" där två modeller ska använda OLED-skärm.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer släppa tre nya Iphone-modeller under september månad. Modellerna som förutspås dyka upp är en uppdaterad Iphone X, en större Iphone X och en en billigare Iphone som liknar en X men då med en LCD-skärm. De säger även att samtliga tre modeller kommer stödja Face ID, något som skulle markera slutet för Touch ID i Apples telefoner.

En större Iphone X är klart intressant och enligt Bloomberg kommer denna telefon ha en skärmstorlek på närmare 6,5 tum. Det är klart större än nuvarande Iphone X som ligger på 5,8 tum. De nämner också att Apples prototyper för telefonen just nu har en skärmupplösning på 2 688 x 1 242, men att det är osäkert om den upplösningen kommer användas när telefonen väl släpps. Designmässigt ska denna större Iphone X använda samma formfaktor som den nuvarande modellen men då endast ha en större skärm.

Den billigare Iphone X-modellen förväntas använda sig av ett aluminiumskal istället för rostfritt stål, vilket eventuellt innebär att den inte får stöd för trådlös laddning. Vad skärmstorleken på LCD-panelen blir är oklart. Ordet billigare ska dock tolkas relativt till de större modellerna då priset för telefonen fortfarande sägs ligga runt 700 till 800 dollar, vilket skulle innebära ett lägsta pris runt 7 500 kronor i Sverige.

Källa: Bloomberg | The Next Web

Kommentarer
17 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.