Rykte: Apple släpper tre Iphone X-modeller under hösten

Det kan bli så väl att vi får tre nya Iphone X-modeller under hösten. En normal, en stor och en "billig" där två modeller ska använda OLED-skärm.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer släppa tre nya Iphone-modeller under september månad. Modellerna som förutspås dyka upp är en uppdaterad Iphone X, en större Iphone X och en en billigare Iphone som liknar en X men då med en LCD-skärm. De säger även att samtliga tre modeller kommer stödja Face ID, något som skulle markera slutet för Touch ID i Apples telefoner.

En större Iphone X är klart intressant och enligt Bloomberg kommer denna telefon ha en skärmstorlek på närmare 6,5 tum. Det är klart större än nuvarande Iphone X som ligger på 5,8 tum. De nämner också att Apples prototyper för telefonen just nu har en skärmupplösning på 2 688 x 1 242, men att det är osäkert om den upplösningen kommer användas när telefonen väl släpps. Designmässigt ska denna större Iphone X använda samma formfaktor som den nuvarande modellen men då endast ha en större skärm.

Den billigare Iphone X-modellen förväntas använda sig av ett aluminiumskal istället för rostfritt stål, vilket eventuellt innebär att den inte får stöd för trådlös laddning. Vad skärmstorleken på LCD-panelen blir är oklart. Ordet billigare ska dock tolkas relativt till de större modellerna då priset för telefonen fortfarande sägs ligga runt 700 till 800 dollar, vilket skulle innebära ett lägsta pris runt 7 500 kronor i Sverige.

Källa: Bloomberg | The Next Web

Kommentarer
17 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.