Rykte: Apple släpper tre Iphone X-modeller under hösten

Det kan bli så väl att vi får tre nya Iphone X-modeller under hösten. En normal, en stor och en "billig" där två modeller ska använda OLED-skärm.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer släppa tre nya Iphone-modeller under september månad. Modellerna som förutspås dyka upp är en uppdaterad Iphone X, en större Iphone X och en en billigare Iphone som liknar en X men då med en LCD-skärm. De säger även att samtliga tre modeller kommer stödja Face ID, något som skulle markera slutet för Touch ID i Apples telefoner.

En större Iphone X är klart intressant och enligt Bloomberg kommer denna telefon ha en skärmstorlek på närmare 6,5 tum. Det är klart större än nuvarande Iphone X som ligger på 5,8 tum. De nämner också att Apples prototyper för telefonen just nu har en skärmupplösning på 2 688 x 1 242, men att det är osäkert om den upplösningen kommer användas när telefonen väl släpps. Designmässigt ska denna större Iphone X använda samma formfaktor som den nuvarande modellen men då endast ha en större skärm.

Den billigare Iphone X-modellen förväntas använda sig av ett aluminiumskal istället för rostfritt stål, vilket eventuellt innebär att den inte får stöd för trådlös laddning. Vad skärmstorleken på LCD-panelen blir är oklart. Ordet billigare ska dock tolkas relativt till de större modellerna då priset för telefonen fortfarande sägs ligga runt 700 till 800 dollar, vilket skulle innebära ett lägsta pris runt 7 500 kronor i Sverige.

Källa: Bloomberg | The Next Web

Kommentarer
17 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!