Rykte: Apple släpper tre Iphone X-modeller under hösten

Det kan bli så väl att vi får tre nya Iphone X-modeller under hösten. En normal, en stor och en "billig" där två modeller ska använda OLED-skärm.

Bloomberg rapporterar att Apple kommer släppa tre nya Iphone-modeller under september månad. Modellerna som förutspås dyka upp är en uppdaterad Iphone X, en större Iphone X och en en billigare Iphone som liknar en X men då med en LCD-skärm. De säger även att samtliga tre modeller kommer stödja Face ID, något som skulle markera slutet för Touch ID i Apples telefoner.

En större Iphone X är klart intressant och enligt Bloomberg kommer denna telefon ha en skärmstorlek på närmare 6,5 tum. Det är klart större än nuvarande Iphone X som ligger på 5,8 tum. De nämner också att Apples prototyper för telefonen just nu har en skärmupplösning på 2 688 x 1 242, men att det är osäkert om den upplösningen kommer användas när telefonen väl släpps. Designmässigt ska denna större Iphone X använda samma formfaktor som den nuvarande modellen men då endast ha en större skärm.

Den billigare Iphone X-modellen förväntas använda sig av ett aluminiumskal istället för rostfritt stål, vilket eventuellt innebär att den inte får stöd för trådlös laddning. Vad skärmstorleken på LCD-panelen blir är oklart. Ordet billigare ska dock tolkas relativt till de större modellerna då priset för telefonen fortfarande sägs ligga runt 700 till 800 dollar, vilket skulle innebära ett lägsta pris runt 7 500 kronor i Sverige.

Källa: Bloomberg | The Next Web

Kommentarer
17 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.