Nu går det att spela Xbox One på Mac

Den som gillar och spela och dessutom vill spela på Xbox One har inte haft någon glädje av sin Mac, men med mjukvaran Onecast blir det ändring på det.

Det är inte alltid möjligt att spela sina konsolspel på den stora dina tvn där hemma. Ibland kan det vara så att andra familjemedlemmar har ockuperat den för egna ändamål.

Med PlayStation 4 är det sedan tidigare möjligt att spela spel på sin dator genom strömningstjänsten Remote Play som finns för både Mac och Windows. Med Xbox One har det länge varit möjligt att strömma spelen till datorer med Windows 10, men Mac-användare har inte haft samma möjlighet när det gäller Xbox One. Åtminstone inte förrän fram till nu.

Onecast har nu nämligen släpps till Mac OS vilket ger Mac-användare möjligheten att spela Xbox One-titlar som Halo 5 i sängen eller smygspela lite Monster Hunter World på jobbet. Spelen kan kontrolleras med Xbox One-kontrollen som kopplas till din Mac genom Bluetooth eller USB. Till skillnad från Sonys lösning är OneCast inte en officiell mjukvara utvecklad av Microsoft, så det återstår väl att se om Microsoft kommer låta programmet vara kvar.

Jag har testat Onecast i några dagar nu och tycker det flyter på rätt bra så länge det inte handlar om spel som kräver allt för mycket precision. Men spel som Fe, Minecraft och Night in the Woods fungerar alldeles utmärkt. Det fungerar också, i alla fall hos mig, mycket bättre genom LAN än Wifi.

Onecast för Mac kostar just nu 12,45 dollar, cirka 103 kronor, men kommer sedan att kosta 25 dollar, cirka 210 kronor. Det finns en testversion av programmet som kan användas i två veckor.

Källa: Onecast | Engadget

Kommentarer
5 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.