Nu går det att spela Xbox One på Mac

Den som gillar och spela och dessutom vill spela på Xbox One har inte haft någon glädje av sin Mac, men med mjukvaran Onecast blir det ändring på det.

Det är inte alltid möjligt att spela sina konsolspel på den stora dina tvn där hemma. Ibland kan det vara så att andra familjemedlemmar har ockuperat den för egna ändamål.

Med PlayStation 4 är det sedan tidigare möjligt att spela spel på sin dator genom strömningstjänsten Remote Play som finns för både Mac och Windows. Med Xbox One har det länge varit möjligt att strömma spelen till datorer med Windows 10, men Mac-användare har inte haft samma möjlighet när det gäller Xbox One. Åtminstone inte förrän fram till nu.

Onecast har nu nämligen släpps till Mac OS vilket ger Mac-användare möjligheten att spela Xbox One-titlar som Halo 5 i sängen eller smygspela lite Monster Hunter World på jobbet. Spelen kan kontrolleras med Xbox One-kontrollen som kopplas till din Mac genom Bluetooth eller USB. Till skillnad från Sonys lösning är OneCast inte en officiell mjukvara utvecklad av Microsoft, så det återstår väl att se om Microsoft kommer låta programmet vara kvar.

Jag har testat Onecast i några dagar nu och tycker det flyter på rätt bra så länge det inte handlar om spel som kräver allt för mycket precision. Men spel som Fe, Minecraft och Night in the Woods fungerar alldeles utmärkt. Det fungerar också, i alla fall hos mig, mycket bättre genom LAN än Wifi.

Onecast för Mac kostar just nu 12,45 dollar, cirka 103 kronor, men kommer sedan att kosta 25 dollar, cirka 210 kronor. Det finns en testversion av programmet som kan användas i två veckor.

Källa: Onecast | Engadget

Kommentarer
5 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.