Nu går det att spela Xbox One på Mac

Den som gillar och spela och dessutom vill spela på Xbox One har inte haft någon glädje av sin Mac, men med mjukvaran Onecast blir det ändring på det.

Det är inte alltid möjligt att spela sina konsolspel på den stora dina tvn där hemma. Ibland kan det vara så att andra familjemedlemmar har ockuperat den för egna ändamål.

Med PlayStation 4 är det sedan tidigare möjligt att spela spel på sin dator genom strömningstjänsten Remote Play som finns för både Mac och Windows. Med Xbox One har det länge varit möjligt att strömma spelen till datorer med Windows 10, men Mac-användare har inte haft samma möjlighet när det gäller Xbox One. Åtminstone inte förrän fram till nu.

Onecast har nu nämligen släpps till Mac OS vilket ger Mac-användare möjligheten att spela Xbox One-titlar som Halo 5 i sängen eller smygspela lite Monster Hunter World på jobbet. Spelen kan kontrolleras med Xbox One-kontrollen som kopplas till din Mac genom Bluetooth eller USB. Till skillnad från Sonys lösning är OneCast inte en officiell mjukvara utvecklad av Microsoft, så det återstår väl att se om Microsoft kommer låta programmet vara kvar.

Jag har testat Onecast i några dagar nu och tycker det flyter på rätt bra så länge det inte handlar om spel som kräver allt för mycket precision. Men spel som Fe, Minecraft och Night in the Woods fungerar alldeles utmärkt. Det fungerar också, i alla fall hos mig, mycket bättre genom LAN än Wifi.

Onecast för Mac kostar just nu 12,45 dollar, cirka 103 kronor, men kommer sedan att kosta 25 dollar, cirka 210 kronor. Det finns en testversion av programmet som kan användas i två veckor.

Källa: Onecast | Engadget

Kommentarer
5 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.