Nu går det att spela Xbox One på Mac

Den som gillar och spela och dessutom vill spela på Xbox One har inte haft någon glädje av sin Mac, men med mjukvaran Onecast blir det ändring på det.

Det är inte alltid möjligt att spela sina konsolspel på den stora dina tvn där hemma. Ibland kan det vara så att andra familjemedlemmar har ockuperat den för egna ändamål.

Med PlayStation 4 är det sedan tidigare möjligt att spela spel på sin dator genom strömningstjänsten Remote Play som finns för både Mac och Windows. Med Xbox One har det länge varit möjligt att strömma spelen till datorer med Windows 10, men Mac-användare har inte haft samma möjlighet när det gäller Xbox One. Åtminstone inte förrän fram till nu.

Onecast har nu nämligen släpps till Mac OS vilket ger Mac-användare möjligheten att spela Xbox One-titlar som Halo 5 i sängen eller smygspela lite Monster Hunter World på jobbet. Spelen kan kontrolleras med Xbox One-kontrollen som kopplas till din Mac genom Bluetooth eller USB. Till skillnad från Sonys lösning är OneCast inte en officiell mjukvara utvecklad av Microsoft, så det återstår väl att se om Microsoft kommer låta programmet vara kvar.

Jag har testat Onecast i några dagar nu och tycker det flyter på rätt bra så länge det inte handlar om spel som kräver allt för mycket precision. Men spel som Fe, Minecraft och Night in the Woods fungerar alldeles utmärkt. Det fungerar också, i alla fall hos mig, mycket bättre genom LAN än Wifi.

Onecast för Mac kostar just nu 12,45 dollar, cirka 103 kronor, men kommer sedan att kosta 25 dollar, cirka 210 kronor. Det finns en testversion av programmet som kan användas i två veckor.

Källa: Onecast | Engadget

Kommentarer
5 svar

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.