Fulkultur om guilty pleasures och fascinationen för det usla

Fulkultur-panelen har samlats och denna gång är ämnet filmer och tv-serier som är så usla att de blir bra, eller guilty pleasures.

Det finns en typ av film- och tv-seriekonnässörer som älskar att grotta ner sig i det sämsta av det sämsta, det som är så hårresande dåligt att an inte kan hålla sig från att ligga dubbelvikt av skratt över hur uselt det är. Denna typ av fulkulturister pratar panelen om idag där det bradåliga är ämnet för dagen.

Men kategorin bradåliga serier och filmer är djupare än en enda fåra. Det finns de medvetet usla verken, men också omedvetet usla sådana och så klart typen som bara är dåliga men som vi inte kan låta bli att gilla ändå, det som på utrikiska kallas ett guilty pleasure.

I avsnittet pratar Andreas Eklöv (som glömmer bort att introducera sig själv) med Anton Fast och Gustav Höglund om hur de ser på dessa olika typer av bradåliga underhållningsformer, och vilka deras personliga favoriter är inom de olika spåren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. För er som hellre lyssnar på allt ljudligt via Spotify finns vi även tillgängliga där. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
9 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.