Fulkultur om guilty pleasures och fascinationen för det usla

Fulkultur-panelen har samlats och denna gång är ämnet filmer och tv-serier som är så usla att de blir bra, eller guilty pleasures.

Det finns en typ av film- och tv-seriekonnässörer som älskar att grotta ner sig i det sämsta av det sämsta, det som är så hårresande dåligt att an inte kan hålla sig från att ligga dubbelvikt av skratt över hur uselt det är. Denna typ av fulkulturister pratar panelen om idag där det bradåliga är ämnet för dagen.

Men kategorin bradåliga serier och filmer är djupare än en enda fåra. Det finns de medvetet usla verken, men också omedvetet usla sådana och så klart typen som bara är dåliga men som vi inte kan låta bli att gilla ändå, det som på utrikiska kallas ett guilty pleasure.

I avsnittet pratar Andreas Eklöv (som glömmer bort att introducera sig själv) med Anton Fast och Gustav Höglund om hur de ser på dessa olika typer av bradåliga underhållningsformer, och vilka deras personliga favoriter är inom de olika spåren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. För er som hellre lyssnar på allt ljudligt via Spotify finns vi även tillgängliga där. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
9 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?