Fulkultur om guilty pleasures och fascinationen för det usla

Fulkultur-panelen har samlats och denna gång är ämnet filmer och tv-serier som är så usla att de blir bra, eller guilty pleasures.

Det finns en typ av film- och tv-seriekonnässörer som älskar att grotta ner sig i det sämsta av det sämsta, det som är så hårresande dåligt att an inte kan hålla sig från att ligga dubbelvikt av skratt över hur uselt det är. Denna typ av fulkulturister pratar panelen om idag där det bradåliga är ämnet för dagen.

Men kategorin bradåliga serier och filmer är djupare än en enda fåra. Det finns de medvetet usla verken, men också omedvetet usla sådana och så klart typen som bara är dåliga men som vi inte kan låta bli att gilla ändå, det som på utrikiska kallas ett guilty pleasure.

I avsnittet pratar Andreas Eklöv (som glömmer bort att introducera sig själv) med Anton Fast och Gustav Höglund om hur de ser på dessa olika typer av bradåliga underhållningsformer, och vilka deras personliga favoriter är inom de olika spåren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. För er som hellre lyssnar på allt ljudligt via Spotify finns vi även tillgängliga där. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
9 svar

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?