Fulkultur om guilty pleasures och fascinationen för det usla

Fulkultur-panelen har samlats och denna gång är ämnet filmer och tv-serier som är så usla att de blir bra, eller guilty pleasures.

Det finns en typ av film- och tv-seriekonnässörer som älskar att grotta ner sig i det sämsta av det sämsta, det som är så hårresande dåligt att an inte kan hålla sig från att ligga dubbelvikt av skratt över hur uselt det är. Denna typ av fulkulturister pratar panelen om idag där det bradåliga är ämnet för dagen.

Men kategorin bradåliga serier och filmer är djupare än en enda fåra. Det finns de medvetet usla verken, men också omedvetet usla sådana och så klart typen som bara är dåliga men som vi inte kan låta bli att gilla ändå, det som på utrikiska kallas ett guilty pleasure.

I avsnittet pratar Andreas Eklöv (som glömmer bort att introducera sig själv) med Anton Fast och Gustav Höglund om hur de ser på dessa olika typer av bradåliga underhållningsformer, och vilka deras personliga favoriter är inom de olika spåren.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. För er som hellre lyssnar på allt ljudligt via Spotify finns vi även tillgängliga där. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
9 svar

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.