Piccolo automatiserar ditt hem genom gester

Kan du tänka dig att styra ditt hem genom gester i stil med filmen Minority Report? Då kan konceptet bakom systemet Piccolo vara något för dig.

Om det är något ett område där vi inte saknar möjligheter och alternativ är det våra smarta hem och de många lösningarna för hur dessa ska kontrolleras. Gemensamt för de flesta är att kontrollen sitter i din mobiltelefon, och i allt större utsträckning börjar du kunna kontrollera delar av hemmet med rösten.

Men att stirra på appar eller vråla kommandon kanske inte är något som tilltalar alla, och du tillhör dem som inte uppskattar dessa kontrollmetoder kan kanske systemet Piccolo vara något att hålla ögonen på. Piccolo är en ny hemautomatiseringsteknik som använder sig av olika kameror för att kontroller smarta prylar i hemmet.

En användare använder sig av gester för att kontrollera de olika prylarna som utgör det smarta hemmet, och exempelvis kan en lampa tändas genom att användaren pekar mot den eller kan volymen på högtalarna skruvas upp genom att användaren vrider på handen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Att ha sitt hem fyllt med internetuppkopplade kameror är väl inte direkt önskvärt av många då det allt för ofta dyker upp skräckhistorier om hackade kameror. Jag kan exempelvis själv inte tänka mig att ha kamerorna överallt, men jag kan definitivt se praktiska tillämpningar för tekniken i framtiden. Bland annat kan detta vara något praktiskt i ålderdomshem eller hos folk med funktionshinder.

Detta är teknik som än så länge hör hemma i science fiction-filmer där det här med praktiska detaljer som säkerhet eller noggrannhet sällan ifrågasätts. Så hur bra detta kommer fungera i en normal persons vardag återstår att se, vilket också gäller om just denna lösning kommer bli en kommersiell tillämpning eller ej.

Hur som helst så är konceptet klart spännande men så ofta med tekniska demon som dessa är teknologin långt ifrån klar för allmänheten. Med tanke på att även större och mer etablerade bolag har svårt att få till kameraspårning så att det fungerar 100 procent av gångerna kommer det bli en stor utmaning för Piccolo att tillfredsställa våra science fiction-drömmar.

Men om det inte blir Piccolo som lyckas införa en kommersiellt gångbar version av ett system av detta slag hoppas vi att något liknande kommer förgylla våra hem i framtiden när det kanske utvecklats till att använda tekniker som inte kan användas för att spionera på oss när vi sitter i soffan och jobbar oss igenom Netflix-kön.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.