Guide

Gör din Raspberry Pi till en Amazon Echo

Med hjälp av Raspberry Pi-tillägget Matrix Voice går det att få in Alexa från Amazon på sin mikrodator på ett ganska enkelt sätt. Genom att följa en enklare guide är detta gjort på någon timme.

Amazons smarta högtalare Alexa är riktigt rolig att leka med. Förutom det är den även rätt praktisk när snabba svar på livets alla frågor behövs. Tyvärr säljer Amazon inte Alexa här i Sverige men flertalet återförsäljare säljer importerade produkter.

Men det går också att bygga en egen smart högtalare som använder Alexas mjukvara. För att få det att fungera krävs en Matrix Voice, en Raspberry Pi och en extern högtalare. Det krävs inte direkt några större programmeringskunskaper och faktiskt inte heller allt för lång tid för att få det här att fungera.

Raspberry Pi-tillägget Matrix Voice är en 3,5 tum stor rund skiva som fästs på en Raspberry Pi. Den har åtta dedikerade mikrofoner och en så kallad Field-Programmable Gate Array (FPGA), en programmerbar krets helt enkelt, som hanterar ljudbehandling samt alla algoritmer. Matrix Voice kostar 85 dollar inklusive frakt till Sverige, cirka 700 kronor.

Hackster.io gör det enkelt för dig
Anledningen till att det är så pass enkelt att få Matrix Voice att fungera med Alexa är att hjältarna borta på Hackster.io har förberett det mesta åt en. Genom att följa deras guide och deras script kan du föra konversationer med din Raspberry Pi på nolltid.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det som kan sätta lite käppar i hjulet är dock Amazon, då det krävs ett utvecklarkonto och en säkerhetsprofil där.

Det är så klart billigare att bara köpa en Amazon Echo från valfri återförsäljare men det är ju också mer tillfredställande att bygga något eget som ger ett liknande resultat. Bygget kan sedan också expanderas med en Matrix Creator som kan känna av höjd, temperatur, fuktighet och rörelse.

Om dessa tillägg kombineras går det att bygga häftiga robotar som kan hålla kolla på omvärlden samtidigt som du kan be den att spela New Order för dig, om det inte känns för obehagligt det vill säga.

Källa: hackster.io | Matrix

Kommentarer
1 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.