Guide

Gör din Raspberry Pi till en Amazon Echo

Med hjälp av Raspberry Pi-tillägget Matrix Voice går det att få in Alexa från Amazon på sin mikrodator på ett ganska enkelt sätt. Genom att följa en enklare guide är detta gjort på någon timme.

Amazons smarta högtalare Alexa är riktigt rolig att leka med. Förutom det är den även rätt praktisk när snabba svar på livets alla frågor behövs. Tyvärr säljer Amazon inte Alexa här i Sverige men flertalet återförsäljare säljer importerade produkter.

Men det går också att bygga en egen smart högtalare som använder Alexas mjukvara. För att få det att fungera krävs en Matrix Voice, en Raspberry Pi och en extern högtalare. Det krävs inte direkt några större programmeringskunskaper och faktiskt inte heller allt för lång tid för att få det här att fungera.

Raspberry Pi-tillägget Matrix Voice är en 3,5 tum stor rund skiva som fästs på en Raspberry Pi. Den har åtta dedikerade mikrofoner och en så kallad Field-Programmable Gate Array (FPGA), en programmerbar krets helt enkelt, som hanterar ljudbehandling samt alla algoritmer. Matrix Voice kostar 85 dollar inklusive frakt till Sverige, cirka 700 kronor.

Hackster.io gör det enkelt för dig
Anledningen till att det är så pass enkelt att få Matrix Voice att fungera med Alexa är att hjältarna borta på Hackster.io har förberett det mesta åt en. Genom att följa deras guide och deras script kan du föra konversationer med din Raspberry Pi på nolltid.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det som kan sätta lite käppar i hjulet är dock Amazon, då det krävs ett utvecklarkonto och en säkerhetsprofil där.

Det är så klart billigare att bara köpa en Amazon Echo från valfri återförsäljare men det är ju också mer tillfredställande att bygga något eget som ger ett liknande resultat. Bygget kan sedan också expanderas med en Matrix Creator som kan känna av höjd, temperatur, fuktighet och rörelse.

Om dessa tillägg kombineras går det att bygga häftiga robotar som kan hålla kolla på omvärlden samtidigt som du kan be den att spela New Order för dig, om det inte känns för obehagligt det vill säga.

Källa: hackster.io | Matrix

Kommentarer
1 svar

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!