Netflix ska ge föräldrar bättre kontroll över innehållet

Förändringar som ska göras tillgängliga internationellt snart ska både göra innehållet tydligare och ge föräldrar bättre kontroll över hur det filtreras.

Om det är något som snabbt blir en del av dagens småbarnsföräldrars vardag är det strömmande videotjänster i något format, där tjänster som Youtube och Netflix har ersatt barnprogrammen på gamla hederliga linjär-tv.

Dessa tjänster ska dock tilltala betydligt fler än bara de yngsta, och föräldrars möjligheter till innehållsbegränsning har hittills varit ganska grovhugget. Netflix erbjuder föräldrar möjligheten att blockera innehåll som har vuxen-kategoriseringen vilken kan låsas ute via en PIN-kod. Nu rullar företaget dock ut en mer finmaskig lösning som kan filtrera innehållet per film eller tv-serie.

Istället för att låsa ute allt vuxet innehåll med en PIN-kod ska det nya systemet låta föräldrar bestämma när koden ska krävas, exempelvis om de vill att den ska aktiveras redan vid tonårings-nivån istället för vuxen-nivån. Genom att skriva in namnet på filmen eller serien kan denna kontroll appliceras på specifika titlar istället för att ta allt innehåll över ett bräde.

I en bloggpost om förändringarna beskriver Netflix vd Mike Hastings hur de resonerar runt de nya verktygen för föräldrakontroll. De menar att de förstår att olika föräldrar har olika bild av vad som är ok för deras barn att se, och det nya systemet ska ge dem möjlighet att själva kunna definiera detta för det egna hushållet.

Utöver detta ska också innehållets mognadsnivå visas tydligt när uppspelningen har startats så att föräldrar kan se om filmen eller serien är lika oskyldig som omslagsbilden antydde.

Förändringarna har rullats ut på den amerikanska marknaden och enligt företaget ska det nå andra internationella marknader de kommande månaderna.

Källa: Netflix

Kommentarer
1 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.