Netflix ska ge föräldrar bättre kontroll över innehållet

Förändringar som ska göras tillgängliga internationellt snart ska både göra innehållet tydligare och ge föräldrar bättre kontroll över hur det filtreras.

Om det är något som snabbt blir en del av dagens småbarnsföräldrars vardag är det strömmande videotjänster i något format, där tjänster som Youtube och Netflix har ersatt barnprogrammen på gamla hederliga linjär-tv.

Dessa tjänster ska dock tilltala betydligt fler än bara de yngsta, och föräldrars möjligheter till innehållsbegränsning har hittills varit ganska grovhugget. Netflix erbjuder föräldrar möjligheten att blockera innehåll som har vuxen-kategoriseringen vilken kan låsas ute via en PIN-kod. Nu rullar företaget dock ut en mer finmaskig lösning som kan filtrera innehållet per film eller tv-serie.

Istället för att låsa ute allt vuxet innehåll med en PIN-kod ska det nya systemet låta föräldrar bestämma när koden ska krävas, exempelvis om de vill att den ska aktiveras redan vid tonårings-nivån istället för vuxen-nivån. Genom att skriva in namnet på filmen eller serien kan denna kontroll appliceras på specifika titlar istället för att ta allt innehåll över ett bräde.

I en bloggpost om förändringarna beskriver Netflix vd Mike Hastings hur de resonerar runt de nya verktygen för föräldrakontroll. De menar att de förstår att olika föräldrar har olika bild av vad som är ok för deras barn att se, och det nya systemet ska ge dem möjlighet att själva kunna definiera detta för det egna hushållet.

Utöver detta ska också innehållets mognadsnivå visas tydligt när uppspelningen har startats så att föräldrar kan se om filmen eller serien är lika oskyldig som omslagsbilden antydde.

Förändringarna har rullats ut på den amerikanska marknaden och enligt företaget ska det nå andra internationella marknader de kommande månaderna.

Källa: Netflix

Kommentarer
1 svar

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.