Netflix ska ge föräldrar bättre kontroll över innehållet

Förändringar som ska göras tillgängliga internationellt snart ska både göra innehållet tydligare och ge föräldrar bättre kontroll över hur det filtreras.

Om det är något som snabbt blir en del av dagens småbarnsföräldrars vardag är det strömmande videotjänster i något format, där tjänster som Youtube och Netflix har ersatt barnprogrammen på gamla hederliga linjär-tv.

Dessa tjänster ska dock tilltala betydligt fler än bara de yngsta, och föräldrars möjligheter till innehållsbegränsning har hittills varit ganska grovhugget. Netflix erbjuder föräldrar möjligheten att blockera innehåll som har vuxen-kategoriseringen vilken kan låsas ute via en PIN-kod. Nu rullar företaget dock ut en mer finmaskig lösning som kan filtrera innehållet per film eller tv-serie.

Istället för att låsa ute allt vuxet innehåll med en PIN-kod ska det nya systemet låta föräldrar bestämma när koden ska krävas, exempelvis om de vill att den ska aktiveras redan vid tonårings-nivån istället för vuxen-nivån. Genom att skriva in namnet på filmen eller serien kan denna kontroll appliceras på specifika titlar istället för att ta allt innehåll över ett bräde.

I en bloggpost om förändringarna beskriver Netflix vd Mike Hastings hur de resonerar runt de nya verktygen för föräldrakontroll. De menar att de förstår att olika föräldrar har olika bild av vad som är ok för deras barn att se, och det nya systemet ska ge dem möjlighet att själva kunna definiera detta för det egna hushållet.

Utöver detta ska också innehållets mognadsnivå visas tydligt när uppspelningen har startats så att föräldrar kan se om filmen eller serien är lika oskyldig som omslagsbilden antydde.

Förändringarna har rullats ut på den amerikanska marknaden och enligt företaget ska det nå andra internationella marknader de kommande månaderna.

Källa: Netflix

Kommentarer
1 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.