Netflix ska ge föräldrar bättre kontroll över innehållet

Förändringar som ska göras tillgängliga internationellt snart ska både göra innehållet tydligare och ge föräldrar bättre kontroll över hur det filtreras.

Om det är något som snabbt blir en del av dagens småbarnsföräldrars vardag är det strömmande videotjänster i något format, där tjänster som Youtube och Netflix har ersatt barnprogrammen på gamla hederliga linjär-tv.

Dessa tjänster ska dock tilltala betydligt fler än bara de yngsta, och föräldrars möjligheter till innehållsbegränsning har hittills varit ganska grovhugget. Netflix erbjuder föräldrar möjligheten att blockera innehåll som har vuxen-kategoriseringen vilken kan låsas ute via en PIN-kod. Nu rullar företaget dock ut en mer finmaskig lösning som kan filtrera innehållet per film eller tv-serie.

Istället för att låsa ute allt vuxet innehåll med en PIN-kod ska det nya systemet låta föräldrar bestämma när koden ska krävas, exempelvis om de vill att den ska aktiveras redan vid tonårings-nivån istället för vuxen-nivån. Genom att skriva in namnet på filmen eller serien kan denna kontroll appliceras på specifika titlar istället för att ta allt innehåll över ett bräde.

I en bloggpost om förändringarna beskriver Netflix vd Mike Hastings hur de resonerar runt de nya verktygen för föräldrakontroll. De menar att de förstår att olika föräldrar har olika bild av vad som är ok för deras barn att se, och det nya systemet ska ge dem möjlighet att själva kunna definiera detta för det egna hushållet.

Utöver detta ska också innehållets mognadsnivå visas tydligt när uppspelningen har startats så att föräldrar kan se om filmen eller serien är lika oskyldig som omslagsbilden antydde.

Förändringarna har rullats ut på den amerikanska marknaden och enligt företaget ska det nå andra internationella marknader de kommande månaderna.

Källa: Netflix

Kommentarer
4 svar

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!

Röstningen pågår för fullt – var med och utse årets bästa teknikprylar, och årets främsta inspiratörer.

Cydia har länge varit platsen att skaffa programvara för de som "jailbreakat" sin telefon, men nu meddelar grundaren av butiken att försäljningen av appar ska upphöra.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Google har nyligen visat upp mer av Fuchsia OS, den tilltänkta ersättaren av Android. I tillhörande nyhet utvecklades en diskussion om framtiden för Android, och hur klokt det är att ha ett system som ska täcka flera produkttyper. Dela gärna med dig av dina tankar!