Messenger Lite får stöd för videosamtal

Den som inte vill använda Facebooks mer tungrodda chatklient kan nu få tillgång till videosamtal även i den lättviktiga klitenten Messenger Lite.

Facebooks meddelandetjänst Messenger är bestyckad med en rad olika funktioner, och detta gäller även tjänstens mobila appar. Med det digra utbudet av funktioner blir dessa appar ganska stora, både sett till hur resurskrävande de blir för telefonen men även hur stort lagringsutrymme de kräver.

Facebook har därför tillhandahållit en lättare version av klienten med det logiska namnet Facebook Lite. Denna version är betydligt snällare mot telefonen prestandamässigt och tar upp väsentligt mindre lagringsutrymme än dess tjockare syskon, fem gånger mindre lagringsutrymme för den rådande versionen. Nackdelen har dock varit att den också saknar en hel del funktioner från den vanliga Messenger-versionen, däribland möjligheten till videosamtal.

Detta har det dock blivit ändring på nu då Facebook har uppdaterat Messenger Lite med stöd för just videosamtal. Nyttan i detta finns inte bara för de som vill åt mer resurssnåla sociala aktiviteter i telefonen, Messenger Lite stöder även äldre versioner av Android än dess större syskon gör och då väldigt många Android-användare världen över använder en äldre version av systemet blir det en stor ny målgrupp som får tillgång till videosamtal. Och Facebooks potentiella målgrupp växer också.

Uppdateringen av Messenger Lite med stöd för videosamtal finns ute för Android nu, men dessvärre finns den inte tillgänglig för IOS-plattformen. Förhoppningsvis blir det ändring på det i en inte allt för avlägsen framtid, då vanliga Messenger är nästan tre gånger så stor där som dess Android-motsvarighet.

Läs mer:

Facebook genomför stor förändring (nyhet, 2018-01-12)
Rykte: Facebook släpper egen assistent (nyhet, 2017-07-26)
Facebook förstärker verkligheten (nyhet, 2017-04-19)

Kommentarer
5 svar

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.