Messenger Lite får stöd för videosamtal

Den som inte vill använda Facebooks mer tungrodda chatklient kan nu få tillgång till videosamtal även i den lättviktiga klitenten Messenger Lite.

Facebooks meddelandetjänst Messenger är bestyckad med en rad olika funktioner, och detta gäller även tjänstens mobila appar. Med det digra utbudet av funktioner blir dessa appar ganska stora, både sett till hur resurskrävande de blir för telefonen men även hur stort lagringsutrymme de kräver.

Facebook har därför tillhandahållit en lättare version av klienten med det logiska namnet Facebook Lite. Denna version är betydligt snällare mot telefonen prestandamässigt och tar upp väsentligt mindre lagringsutrymme än dess tjockare syskon, fem gånger mindre lagringsutrymme för den rådande versionen. Nackdelen har dock varit att den också saknar en hel del funktioner från den vanliga Messenger-versionen, däribland möjligheten till videosamtal.

Detta har det dock blivit ändring på nu då Facebook har uppdaterat Messenger Lite med stöd för just videosamtal. Nyttan i detta finns inte bara för de som vill åt mer resurssnåla sociala aktiviteter i telefonen, Messenger Lite stöder även äldre versioner av Android än dess större syskon gör och då väldigt många Android-användare världen över använder en äldre version av systemet blir det en stor ny målgrupp som får tillgång till videosamtal. Och Facebooks potentiella målgrupp växer också.

Uppdateringen av Messenger Lite med stöd för videosamtal finns ute för Android nu, men dessvärre finns den inte tillgänglig för IOS-plattformen. Förhoppningsvis blir det ändring på det i en inte allt för avlägsen framtid, då vanliga Messenger är nästan tre gånger så stor där som dess Android-motsvarighet.

Läs mer:

Facebook genomför stor förändring (nyhet, 2018-01-12)
Rykte: Facebook släpper egen assistent (nyhet, 2017-07-26)
Facebook förstärker verkligheten (nyhet, 2017-04-19)

Kommentarer
5 svar

Ring Video Doorbell 2 är en dörrklocka med inbyggd kamera. Via en app får du full koll på vad som händer vid ytterdörren – utan att behöva resa dig från soffan, eller för den delen ens vara hemma. 99 har testat.

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?