Messenger Lite får stöd för videosamtal

Den som inte vill använda Facebooks mer tungrodda chatklient kan nu få tillgång till videosamtal även i den lättviktiga klitenten Messenger Lite.

Facebooks meddelandetjänst Messenger är bestyckad med en rad olika funktioner, och detta gäller även tjänstens mobila appar. Med det digra utbudet av funktioner blir dessa appar ganska stora, både sett till hur resurskrävande de blir för telefonen men även hur stort lagringsutrymme de kräver.

Facebook har därför tillhandahållit en lättare version av klienten med det logiska namnet Facebook Lite. Denna version är betydligt snällare mot telefonen prestandamässigt och tar upp väsentligt mindre lagringsutrymme än dess tjockare syskon, fem gånger mindre lagringsutrymme för den rådande versionen. Nackdelen har dock varit att den också saknar en hel del funktioner från den vanliga Messenger-versionen, däribland möjligheten till videosamtal.

Detta har det dock blivit ändring på nu då Facebook har uppdaterat Messenger Lite med stöd för just videosamtal. Nyttan i detta finns inte bara för de som vill åt mer resurssnåla sociala aktiviteter i telefonen, Messenger Lite stöder även äldre versioner av Android än dess större syskon gör och då väldigt många Android-användare världen över använder en äldre version av systemet blir det en stor ny målgrupp som får tillgång till videosamtal. Och Facebooks potentiella målgrupp växer också.

Uppdateringen av Messenger Lite med stöd för videosamtal finns ute för Android nu, men dessvärre finns den inte tillgänglig för IOS-plattformen. Förhoppningsvis blir det ändring på det i en inte allt för avlägsen framtid, då vanliga Messenger är nästan tre gånger så stor där som dess Android-motsvarighet.

Läs mer:

Facebook genomför stor förändring (nyhet, 2018-01-12)
Rykte: Facebook släpper egen assistent (nyhet, 2017-07-26)
Facebook förstärker verkligheten (nyhet, 2017-04-19)

Kommentarer
5 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.