Messenger Lite får stöd för videosamtal

Den som inte vill använda Facebooks mer tungrodda chatklient kan nu få tillgång till videosamtal även i den lättviktiga klitenten Messenger Lite.

Facebooks meddelandetjänst Messenger är bestyckad med en rad olika funktioner, och detta gäller även tjänstens mobila appar. Med det digra utbudet av funktioner blir dessa appar ganska stora, både sett till hur resurskrävande de blir för telefonen men även hur stort lagringsutrymme de kräver.

Facebook har därför tillhandahållit en lättare version av klienten med det logiska namnet Facebook Lite. Denna version är betydligt snällare mot telefonen prestandamässigt och tar upp väsentligt mindre lagringsutrymme än dess tjockare syskon, fem gånger mindre lagringsutrymme för den rådande versionen. Nackdelen har dock varit att den också saknar en hel del funktioner från den vanliga Messenger-versionen, däribland möjligheten till videosamtal.

Detta har det dock blivit ändring på nu då Facebook har uppdaterat Messenger Lite med stöd för just videosamtal. Nyttan i detta finns inte bara för de som vill åt mer resurssnåla sociala aktiviteter i telefonen, Messenger Lite stöder även äldre versioner av Android än dess större syskon gör och då väldigt många Android-användare världen över använder en äldre version av systemet blir det en stor ny målgrupp som får tillgång till videosamtal. Och Facebooks potentiella målgrupp växer också.

Uppdateringen av Messenger Lite med stöd för videosamtal finns ute för Android nu, men dessvärre finns den inte tillgänglig för IOS-plattformen. Förhoppningsvis blir det ändring på det i en inte allt för avlägsen framtid, då vanliga Messenger är nästan tre gånger så stor där som dess Android-motsvarighet.

Läs mer:

Facebook genomför stor förändring (nyhet, 2018-01-12)
Rykte: Facebook släpper egen assistent (nyhet, 2017-07-26)
Facebook förstärker verkligheten (nyhet, 2017-04-19)

Kommentarer
5 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.