Google smygtestar Google Assistent i Sverige

Ett flertal flitiga Google-användare har fått en inbjudan att testa den svenskspråkiga versionen av Google Assistant, eller Google Assistent som den heter på svenska.

Lite i smyg lanserade Google nyss ett stängt betaprogram för den svenskspråkiga versionen av Google Assistant. Ett fåtal utvalda användare har fått en inbjudan om att delta i programmet som Google bad användarna hålla hemligt.

Men på internet är det inte allt för mycket som är hemligt och information om betaprogrammet läckte så klart ut ändå. Från läckan vet vi nu att assistenten heter Google Assistent och att de som deltar kommer få någon form av belöning för sitt arbete. Förutom privilegiet att kunna prata svenska med sin Google Home kommer deltagarna även få poäng i Googles olika program.

Personligen är jag mycket, mycket nyfiken hur bra och funktionell Google Assistent kommer vara här i Sverige. Tyvärr fick jag själv ingen inbjudan denna gång så jag får väl snällt vänta tills Google släpper loss assistenten till stora allmänheten. Enligt Google ska svenskstödet rulla ut under 2018, exakt när det sker är dock fortfarande högst oklart. Men detta betaprogram är helt klart en indikation att bollen verkligen är i rullning.

Längtar ni efter att få prata svenska med Google?

Kommentarer
15 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.