Google smygtestar Google Assistent i Sverige

Ett flertal flitiga Google-användare har fått en inbjudan att testa den svenskspråkiga versionen av Google Assistant, eller Google Assistent som den heter på svenska.

Lite i smyg lanserade Google nyss ett stängt betaprogram för den svenskspråkiga versionen av Google Assistant. Ett fåtal utvalda användare har fått en inbjudan om att delta i programmet som Google bad användarna hålla hemligt.

Men på internet är det inte allt för mycket som är hemligt och information om betaprogrammet läckte så klart ut ändå. Från läckan vet vi nu att assistenten heter Google Assistent och att de som deltar kommer få någon form av belöning för sitt arbete. Förutom privilegiet att kunna prata svenska med sin Google Home kommer deltagarna även få poäng i Googles olika program.

Personligen är jag mycket, mycket nyfiken hur bra och funktionell Google Assistent kommer vara här i Sverige. Tyvärr fick jag själv ingen inbjudan denna gång så jag får väl snällt vänta tills Google släpper loss assistenten till stora allmänheten. Enligt Google ska svenskstödet rulla ut under 2018, exakt när det sker är dock fortfarande högst oklart. Men detta betaprogram är helt klart en indikation att bollen verkligen är i rullning.

Längtar ni efter att få prata svenska med Google?

Kommentarer
15 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.