Google smygtestar Google Assistent i Sverige

Ett flertal flitiga Google-användare har fått en inbjudan att testa den svenskspråkiga versionen av Google Assistant, eller Google Assistent som den heter på svenska.

Lite i smyg lanserade Google nyss ett stängt betaprogram för den svenskspråkiga versionen av Google Assistant. Ett fåtal utvalda användare har fått en inbjudan om att delta i programmet som Google bad användarna hålla hemligt.

Men på internet är det inte allt för mycket som är hemligt och information om betaprogrammet läckte så klart ut ändå. Från läckan vet vi nu att assistenten heter Google Assistent och att de som deltar kommer få någon form av belöning för sitt arbete. Förutom privilegiet att kunna prata svenska med sin Google Home kommer deltagarna även få poäng i Googles olika program.

Personligen är jag mycket, mycket nyfiken hur bra och funktionell Google Assistent kommer vara här i Sverige. Tyvärr fick jag själv ingen inbjudan denna gång så jag får väl snällt vänta tills Google släpper loss assistenten till stora allmänheten. Enligt Google ska svenskstödet rulla ut under 2018, exakt när det sker är dock fortfarande högst oklart. Men detta betaprogram är helt klart en indikation att bollen verkligen är i rullning.

Längtar ni efter att få prata svenska med Google?

Kommentarer
15 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.