Årets WWDC inleds den 4 juni

Apples årliga utvecklarkonferens WWDC kommer att inledas den 4 juni i år, meddelar företaget och öppnar samtidigt upp för utvecklare som vill skicka in en ansökan om att få delta.

Varje år i början av sommaren samlar Apple utvecklare och studenter i USA för utvecklarkonferensen WWDC. Konferensen brukar inledas med en presentation där Apple introducerar de stora nyheterna för deras olika operativssystem. Kommande versioner av IOS, Watch OS, TV OS och Mac OS förhandsvisas helt enkelt och utvecklare brukar få tillgång till betaversioner.

I år inleds WWDC den 4 juni och pågår fram till den 8 juni. I år håller Apple till i San Jose på McEnery Convention Center.

Utvecklare som är sugna på att åka dit kan från och med idag ansöka om biljetter via WWDC-sajten. Biljetterna utfärdas sedan genom en slumpmässig urvalsprocess. De lyckliga valda meddelas den 24 mars klockan 01:00.

Också studenter kan ansöka om stipendier för att närvara. 99 har tidigare år pratat med några svenska ungdomar som fått åka och håller tummarna att några svenska förmågor kniper några av stipendierna i år också. Upp till 350 studenter kan få åka. Intresserad? Läs mer på WWDC-sajten.

Vad vill du se för nyheter från Apple när det gäller deras mjukvaror och tjänster? Berätta gärna i kommentarerna!

Läs mer
Hugo Falk kodade en egen app för läxhjälp (artikel, 2016-06-08)
Apple bjuder Gustav till WWDC (artikel, 2014-05-29)
Fler svenska studenter till WWDC (nyhet, 2014-06-02)