Fredagsvideo

Vila i frid, Stephen Hawking

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Stephen Hawking har tyvärr lämnat oss. Under veckan kom nyheten att världens mest kända fysiker somnat in i sitt hem, 76 år gammal. Hawking fick diagnosen ALS vid 21-års ålder och förväntades inte överleva sin 25-årsdag – men det gjorde han bevisligen med råge.

Vi ägnar vår fredagsvideo åt att minnas hans inhopp i redaktionsfavoriten Star Trek The Next Generation och som bonus bjuder vi på en till video med fakta om hans liv.

Vad har du uppskattat mest med Hawking under hans livstid och karriär?

Nästa vecka släpper Huawei sitt nya flaggskepp P30 Pro, men redan nu finns bilder på nätet.

Norska NRK avslöjar att Nokia 7 Plus-mobiler har skickat känsliga personuppgifter till en server i Kina. HMD Global erkänner vad som hänt, men säger sig ha åtgärdat det hela med en mjukvaruuppdatering.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Nästa års modeller ska enligt rykten inte göra skillnad på lyxigare och billigare modeller i valet av skärmpanel, och kanske offra flärpen helt.

På måndag väntas Apple presentera sin nya strömmande tv-tjänst, och listan över produktioner och program som företaget arbetar på är lång. Här är hela listan – men kan Apple verkligen utmana Netflix, Amazon och HBO?

Apple fortsätter att släppa nya prylar. Nu finns en ny version av deras populära trådlösa hörlurar Airpods ute i handeln.

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.