Fredagsvideo

Vila i frid, Stephen Hawking

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Stephen Hawking har tyvärr lämnat oss. Under veckan kom nyheten att världens mest kända fysiker somnat in i sitt hem, 76 år gammal. Hawking fick diagnosen ALS vid 21-års ålder och förväntades inte överleva sin 25-årsdag – men det gjorde han bevisligen med råge.

Vi ägnar vår fredagsvideo åt att minnas hans inhopp i redaktionsfavoriten Star Trek The Next Generation och som bonus bjuder vi på en till video med fakta om hans liv.

Vad har du uppskattat mest med Hawking under hans livstid och karriär?

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.

Just nu håller Andreas på att testa Sonys senaste flaggskepp Xperia XZ2 som i teorin låter imponerande. Här är hans första intryck av telefonen. Passa på att ställ frågor och kom med önskemål eller bara snacka av dig!

Facebook är minst sagt i hetluften nu så 99 letar i frågearkivet och ställer denna vecka 10 kluriga frågor om grundaren och vd:n Mark Zuckerberg. Hur många rätt får du?