Fredagsvideo

Vila i frid, Stephen Hawking

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Stephen Hawking har tyvärr lämnat oss. Under veckan kom nyheten att världens mest kända fysiker somnat in i sitt hem, 76 år gammal. Hawking fick diagnosen ALS vid 21-års ålder och förväntades inte överleva sin 25-årsdag – men det gjorde han bevisligen med råge.

Vi ägnar vår fredagsvideo åt att minnas hans inhopp i redaktionsfavoriten Star Trek The Next Generation och som bonus bjuder vi på en till video med fakta om hans liv.

Vad har du uppskattat mest med Hawking under hans livstid och karriär?

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!

Netflix uppdaterar gränssnittet på sin tv-app, och ett nytt sidofält kommer snart att rullas ut till alla användare. Enligt Netflix ska det göra navigeringen enklare.

Bang & Olufsen samlar alla sina produkter under en flagg, när märket B&O Play pensioneras.