Fredagsvideo

Vila i frid, Stephen Hawking

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Stephen Hawking har tyvärr lämnat oss. Under veckan kom nyheten att världens mest kända fysiker somnat in i sitt hem, 76 år gammal. Hawking fick diagnosen ALS vid 21-års ålder och förväntades inte överleva sin 25-årsdag – men det gjorde han bevisligen med råge.

Vi ägnar vår fredagsvideo åt att minnas hans inhopp i redaktionsfavoriten Star Trek The Next Generation och som bonus bjuder vi på en till video med fakta om hans liv.

Vad har du uppskattat mest med Hawking under hans livstid och karriär?

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för ytterligare en karttjänst, populära Waze.

Tack till Json_81 för detta #nyhetstips!

En mycket välkommen nyhet i IOS 12 är möjligheten att använda andra lösenordshanterare än Apples egna för att autofylla lösenord. Så här gör du för att komma igång!

9 oktober är det dags för Google-event men redan nu vet vi det mesta, åtminstone om de nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL.

Apples köp av musiktjänsten Shazam är nu genomfört, och appen blir snart reklamfri för alla användare. Frågan är vad som händer med Shazam på längre sikt.

Apples nya flaggskepp Iphone XS är en klassisk S-uppdatering av förra årets Iphone X. Det mesta är sig likt, men lite bättre. Men räcker det för att motivera ett köp, när billigare telefoner blir allt bättre?

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.