Fredagsvideo

Vila i frid, Stephen Hawking

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Stephen Hawking har tyvärr lämnat oss. Under veckan kom nyheten att världens mest kända fysiker somnat in i sitt hem, 76 år gammal. Hawking fick diagnosen ALS vid 21-års ålder och förväntades inte överleva sin 25-årsdag – men det gjorde han bevisligen med råge.

Vi ägnar vår fredagsvideo åt att minnas hans inhopp i redaktionsfavoriten Star Trek The Next Generation och som bonus bjuder vi på en till video med fakta om hans liv.

Vad har du uppskattat mest med Hawking under hans livstid och karriär?

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är inte bara Spotify-användare som kan summera sitt musikår. Lyssnar du via Apple Music kan du också få visualisera vad du lyssnat på, men det är något krångligare.

Nytt avsnitt av podden

Grejen med e-SIM

Andreas, Ida och Jakob står vid mikrofonerna och den här veckan pratas det om årets teknikprylar och inspiratörer, om e-SIM och om att Apple äntligen rättat till ett misstag.

Youtube-profilen Marques Brownlee gjorde ett stort blindtest bland följare på Twitter och Instagram, och resultatet är minst sagt överraskande.

Skulle den kanske bli ett alternativ för Apple-användare som bistert knyter näven i fickan över frånvaron av en Iphone SE 2?

Tack till johnh3 för detta #nyhetstips!

Nu går det att köpa Apple Watch Series 4 med e-SIM-abonnemang hos Telenor med prislappen 49 kronor i månaden. Är du sugen, eller har du rentav investerat redan? In och diskutera i forumet!