Strömbrytare för Philips Hue lanseras

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Philips meddelade nyligen att de kommer samarbeta med tillverkarna Feller, Niko och Vimar för att släppa Hue-kompatibla strömbrytare.

Dessa strömbrytare kommer se till att lamporna kan dimmas, ändra färgton och såklart släckas eller tändas. De är även kompatibla med allt inom Philips Hues ekosystem, IFTTT och de olika tillverkarnas egna smarta system.

Viktigt att tänka på när du hanterar el hemma:

  • Om du är osäker på hur du ska göra, kontakta alltid en elektriker.

  • Kolla in Elsäkerhetspocket för att få råd, guider och där du kan se vad du är behörig att göra.

  • Du får byta befintliga strömbrytare som inte har högre strömstyrka än 16 A, förutsatt att du vet vad du gör.

Uppkopplade lampor är fantastiska att ha men trots all automatisering är det ibland skönt att bara kunna tända lamporna från en strömbrytare på väggen.
Lamporna går förvisso att tända och släcka via traditonella strömbrytare men detta kan många gånger resultera i en hel del förvirring, speciellt om det är gäster som försöker släcka och tända dina lampor.

De första produkterna från detta samarbete förväntas dyka upp under årets fjärde kvartal. Vi har hört av oss till Philips Lightning för att ta reda på när och om strömbrytarna kommer till Sverige men eftersom det är Philips samarbetspartners som säljer produkterna kan inte Philips svara på när eller om de kommer till Sverige.

Källa: Philips Lightning