Rykte: Apple utvecklar egna skärmar

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

I dag rapporterar nyhetssajten Bloomberg att Apple i hemlighet håller på att ta fram egna skärmar i en anläggning i Santa Clara, som bara ligger något stenkast bort från Apples huvudkontor.

Det är skärmar med Micro-LED som ryktet handlar om. Dessa skärmar är bättre än OLED-skärmarna som de flesta kvalitativa enheter med skärm använder idag. Detta skulle innebära att Apple slipper förlita sig på företag som Samsung och LG för att få vettiga skärmar i sin hårdvara.

Micro-LED anses vara nästa stora steg inom skärmteknologi då dessa skärmar har högre ljusstyrka och är både smalare samt energisnålare. Men tekniken är fortfarande endast i utvecklingsfasen och enligt analytiker kommer tekniken Micro-LED inte komma till konsumenter förrän om några år.

Ryktena kring att Apple är intresserade av Micro-LED började redan 2014 när de köpte företaget LuxVue som jobbar med tekniken.

Vad är Micro-LED?

Tekniken går ut på att varje pixel även innehåller tre stycken sub-pixlar, i färgerna röd, grön och blå (RGB) för att på så sätt kunna framställa alla färger. Varje pixel är sin egen ljuskälla och behöver därför inte bakgrundsbelysning, och släcks ned helt när det är en svart bild.

Micro-LED baseras i grunden på halvledaren galliumnitrid vilket inte ska ge samma nackdelar som den likande tekniken OLED, som använder organiska material i ljuskällan som med tiden kan försämras och ge upphov till inbränningar.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
9 svar

Vår Jakob har tagit semester så självklart passar vi på att störa honom med frågor om vilka prylar och tjänster som han kommer använda mest under ledigheten.

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.