Rykte: Apple utvecklar egna skärmar

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

I dag rapporterar nyhetssajten Bloomberg att Apple i hemlighet håller på att ta fram egna skärmar i en anläggning i Santa Clara, som bara ligger något stenkast bort från Apples huvudkontor.

Det är skärmar med Micro-LED som ryktet handlar om. Dessa skärmar är bättre än OLED-skärmarna som de flesta kvalitativa enheter med skärm använder idag. Detta skulle innebära att Apple slipper förlita sig på företag som Samsung och LG för att få vettiga skärmar i sin hårdvara.

Micro-LED anses vara nästa stora steg inom skärmteknologi då dessa skärmar har högre ljusstyrka och är både smalare samt energisnålare. Men tekniken är fortfarande endast i utvecklingsfasen och enligt analytiker kommer tekniken Micro-LED inte komma till konsumenter förrän om några år.

Ryktena kring att Apple är intresserade av Micro-LED började redan 2014 när de köpte företaget LuxVue som jobbar med tekniken.

Vad är Micro-LED?

Tekniken går ut på att varje pixel även innehåller tre stycken sub-pixlar, i färgerna röd, grön och blå (RGB) för att på så sätt kunna framställa alla färger. Varje pixel är sin egen ljuskälla och behöver därför inte bakgrundsbelysning, och släcks ned helt när det är en svart bild.

Micro-LED baseras i grunden på halvledaren galliumnitrid vilket inte ska ge samma nackdelar som den likande tekniken OLED, som använder organiska material i ljuskällan som med tiden kan försämras och ge upphov till inbränningar.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
9 svar

Samsung har presenterat officiella specifikationer för Galaxy Fold, den vikbara telefonen som inte heller är en välbevarad hemlighet.

Galaxy S10-familjen består av hela tre modeller, och i vanlig ordning har Samsung tagit i från tårna med specifikationerna. Men det visar sig också i prislapparna.

Kvällen är äntligen kommen. Vi är redo för Samsungs första Unpacked-event för 2019 och drar igång försnack och livesändning strax efter klockan 19.

Bilder på vad som påstås är Samsungs nya telefon med vikbar bildskärm har dykt upp på nätet, bara några timmar innan lanseringseventet Unpacked drar igång.

Internet- och kabel-tv-leverantören Com Hem börjar nu erbjuda mobiltelefoni till sina kunder, efter att ha gått samman med Tele2 förra året.

Google har registrerat en ny produkt hos den amerikanska myndigheten FCC, och det verkar vara en ny version av basstationen Google Wifi som står för dörren.