Rykte: Apple utvecklar egna skärmar

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

I dag rapporterar nyhetssajten Bloomberg att Apple i hemlighet håller på att ta fram egna skärmar i en anläggning i Santa Clara, som bara ligger något stenkast bort från Apples huvudkontor.

Det är skärmar med Micro-LED som ryktet handlar om. Dessa skärmar är bättre än OLED-skärmarna som de flesta kvalitativa enheter med skärm använder idag. Detta skulle innebära att Apple slipper förlita sig på företag som Samsung och LG för att få vettiga skärmar i sin hårdvara.

Micro-LED anses vara nästa stora steg inom skärmteknologi då dessa skärmar har högre ljusstyrka och är både smalare samt energisnålare. Men tekniken är fortfarande endast i utvecklingsfasen och enligt analytiker kommer tekniken Micro-LED inte komma till konsumenter förrän om några år.

Ryktena kring att Apple är intresserade av Micro-LED började redan 2014 när de köpte företaget LuxVue som jobbar med tekniken.

Vad är Micro-LED?

Tekniken går ut på att varje pixel även innehåller tre stycken sub-pixlar, i färgerna röd, grön och blå (RGB) för att på så sätt kunna framställa alla färger. Varje pixel är sin egen ljuskälla och behöver därför inte bakgrundsbelysning, och släcks ned helt när det är en svart bild.

Micro-LED baseras i grunden på halvledaren galliumnitrid vilket inte ska ge samma nackdelar som den likande tekniken OLED, som använder organiska material i ljuskällan som med tiden kan försämras och ge upphov till inbränningar.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
9 svar
Kan du hjälpa Anton?

Jobba med oss på Geeks

Vi på Geeks behöver bli fler – specifikt behöver vi någon som är proffs på UX/UI. Kanske är det du?

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell med boken "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" som är en samling av galna och bisarra saker som folk gör på internet. Vi går igenom allt!

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.