Rykte: Apple utvecklar egna skärmar

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

I dag rapporterar nyhetssajten Bloomberg att Apple i hemlighet håller på att ta fram egna skärmar i en anläggning i Santa Clara, som bara ligger något stenkast bort från Apples huvudkontor.

Det är skärmar med Micro-LED som ryktet handlar om. Dessa skärmar är bättre än OLED-skärmarna som de flesta kvalitativa enheter med skärm använder idag. Detta skulle innebära att Apple slipper förlita sig på företag som Samsung och LG för att få vettiga skärmar i sin hårdvara.

Micro-LED anses vara nästa stora steg inom skärmteknologi då dessa skärmar har högre ljusstyrka och är både smalare samt energisnålare. Men tekniken är fortfarande endast i utvecklingsfasen och enligt analytiker kommer tekniken Micro-LED inte komma till konsumenter förrän om några år.

Ryktena kring att Apple är intresserade av Micro-LED började redan 2014 när de köpte företaget LuxVue som jobbar med tekniken.

Vad är Micro-LED?

Tekniken går ut på att varje pixel även innehåller tre stycken sub-pixlar, i färgerna röd, grön och blå (RGB) för att på så sätt kunna framställa alla färger. Varje pixel är sin egen ljuskälla och behöver därför inte bakgrundsbelysning, och släcks ned helt när det är en svart bild.

Micro-LED baseras i grunden på halvledaren galliumnitrid vilket inte ska ge samma nackdelar som den likande tekniken OLED, som använder organiska material i ljuskällan som med tiden kan försämras och ge upphov till inbränningar.

Källa: Bloomberg

Kommentarer
9 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.