Testa spel utan att ladda ner dem med Google Play Instant

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.

Under helgen lanserades en funktion vid namn Google Play Instant som likt namnet antyder låter dig spela spel utan att ladda ner dem först. Detta bygger vidare på funktionen Google Instant Apps som lanserades förra året och låter användare använda appar utan att ladda ner dem.

Fokus hos Google Play Instant är alltså spel och med de titlar som stöder funktionen kan Android-användare testspela via Play Store utan att behöva installera dem. På vis undviks långa nedladdningar eller tunga installationer som upptar utrymme på telefonen eller surfplattan.

Google Play Instant innehåller inte allt för många spel ännu vilket är lite tråkigt, men tjänsten är fortfarande i en betafas och spelen som vi provade det med fungerade hur smidigt som helst. Förhoppningsvis växer listan snabbt.

Spelen som just nu finns tillgängliga i Google Play Instant är:

  • Clash Royale

  • Words with Friends 2

  • Bubble Witch 3 Saga

  • Final Fantasy XV: A New Empire

  • Patiens

  • Mighty Battles

Tillgängliga titlar startas enkelt via appen Play Games eller via en knapptryckning på spelens respektive Play Store-sida. För att kunna använda funktionen krävs det att systemversionen som används är Android 5.0 eller senare.

Källa: Google Play

Point heter ett svenskutvecklat larm för hemmet eller stugan som inte använder någon kamera för att övervaka. 99 har testat vad den lilla vita dosan går för.

De som redan äger en LG-tv är inte nöjda med att bara årets modeller får stöd för Airplay och Homekit. Nu ska ett upprop få tillverkaren på andra tankar.

Den norska ekobrottsmyndigheten Økokrim har inlett en utredning av den strömmande musiktjänsten Tidal, där miljontals rapporterade musikströmmar kan vara fejk.

Att Apple gav rabatt på batteribyte gjorde att hela 11 miljoner Iphone-användare slog till, jämfört med det normala 1-2 miljoner.

Chromecast Audio går i graven, men för den som fortfarande vill koppla gamla ljudgrejor till ny trådlös teknik finns det flera alternativ, både billiga och dyra.

Ipod kanske ännu inte är redo för pensionen, för om vi ska tro de senaste ryktena från Asien är en ny modell av Ipod Touch på gång från Apple. Är det något du skulle köpa?