Testa spel utan att ladda ner dem med Google Play Instant

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.

Under helgen lanserades en funktion vid namn Google Play Instant som likt namnet antyder låter dig spela spel utan att ladda ner dem först. Detta bygger vidare på funktionen Google Instant Apps som lanserades förra året och låter användare använda appar utan att ladda ner dem.

Fokus hos Google Play Instant är alltså spel och med de titlar som stöder funktionen kan Android-användare testspela via Play Store utan att behöva installera dem. På vis undviks långa nedladdningar eller tunga installationer som upptar utrymme på telefonen eller surfplattan.

Google Play Instant innehåller inte allt för många spel ännu vilket är lite tråkigt, men tjänsten är fortfarande i en betafas och spelen som vi provade det med fungerade hur smidigt som helst. Förhoppningsvis växer listan snabbt.

Spelen som just nu finns tillgängliga i Google Play Instant är:

  • Clash Royale

  • Words with Friends 2

  • Bubble Witch 3 Saga

  • Final Fantasy XV: A New Empire

  • Patiens

  • Mighty Battles

Tillgängliga titlar startas enkelt via appen Play Games eller via en knapptryckning på spelens respektive Play Store-sida. För att kunna använda funktionen krävs det att systemversionen som används är Android 5.0 eller senare.

Källa: Google Play

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du hjälpa Anton?

Jobba med oss på Geeks

Vi på Geeks behöver bli fler – specifikt behöver vi någon som är proffs på UX/UI. Kanske är det du?

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell med boken "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" som är en samling av galna och bisarra saker som folk gör på internet. Vi går igenom allt!

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.