Testa spel utan att ladda ner dem med Google Play Instant

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.

Under helgen lanserades en funktion vid namn Google Play Instant som likt namnet antyder låter dig spela spel utan att ladda ner dem först. Detta bygger vidare på funktionen Google Instant Apps som lanserades förra året och låter användare använda appar utan att ladda ner dem.

Fokus hos Google Play Instant är alltså spel och med de titlar som stöder funktionen kan Android-användare testspela via Play Store utan att behöva installera dem. På vis undviks långa nedladdningar eller tunga installationer som upptar utrymme på telefonen eller surfplattan.

Google Play Instant innehåller inte allt för många spel ännu vilket är lite tråkigt, men tjänsten är fortfarande i en betafas och spelen som vi provade det med fungerade hur smidigt som helst. Förhoppningsvis växer listan snabbt.

Spelen som just nu finns tillgängliga i Google Play Instant är:

  • Clash Royale

  • Words with Friends 2

  • Bubble Witch 3 Saga

  • Final Fantasy XV: A New Empire

  • Patiens

  • Mighty Battles

Tillgängliga titlar startas enkelt via appen Play Games eller via en knapptryckning på spelens respektive Play Store-sida. För att kunna använda funktionen krävs det att systemversionen som används är Android 5.0 eller senare.

Källa: Google Play

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Tack till Texmex för detta #nyhetstips!

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.