Testa spel utan att ladda ner dem med Google Play Instant

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.

Under helgen lanserades en funktion vid namn Google Play Instant som likt namnet antyder låter dig spela spel utan att ladda ner dem först. Detta bygger vidare på funktionen Google Instant Apps som lanserades förra året och låter användare använda appar utan att ladda ner dem.

Fokus hos Google Play Instant är alltså spel och med de titlar som stöder funktionen kan Android-användare testspela via Play Store utan att behöva installera dem. På vis undviks långa nedladdningar eller tunga installationer som upptar utrymme på telefonen eller surfplattan.

Google Play Instant innehåller inte allt för många spel ännu vilket är lite tråkigt, men tjänsten är fortfarande i en betafas och spelen som vi provade det med fungerade hur smidigt som helst. Förhoppningsvis växer listan snabbt.

Spelen som just nu finns tillgängliga i Google Play Instant är:

  • Clash Royale

  • Words with Friends 2

  • Bubble Witch 3 Saga

  • Final Fantasy XV: A New Empire

  • Patiens

  • Mighty Battles

Tillgängliga titlar startas enkelt via appen Play Games eller via en knapptryckning på spelens respektive Play Store-sida. För att kunna använda funktionen krävs det att systemversionen som används är Android 5.0 eller senare.

Källa: Google Play

Ibland leker jag med tanken på att byta mobilplattform, men det finns några saker som jag då skulle sakna och andra som håller mig kvar. Här är de tre viktigaste för mig.

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!