Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Zuckerberg uttalar sig om skandalen

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Tidigare i veckan skrev vi om hur företaget Cambridge Analytica blivit avslöjade med att använda användardata från Facebook för att skapa psykologiska profiler för att manipulera amerikanska medborgare inför presidentvalet 2016.

Skandalen har bara växt och växt under veckan som gått. För bara några dagar sedan blev vd:n för Cambridge Analytica avstängd efter några ytterst beklämmande uttalanden, och Facebook har också fått motstå stor kritik för hur deras plattform kunnat utnyttjas för att samla in information om miljontals användare utan deras medgivande.

Mark Zuckerberg, vd för Facebook, har naturligtvis hamnat i skottgluggen. Utöver att blivit kallad till att vittna inför brittiska domstolar för vilseledande vittnesmål har han även blivit intervjuad i diverse publikationer, bland dessa CNN-intervjun i videon ovan där herr Zuckerberg diplomatiskt sagt inte ser helt bekväm ut.

Som bonus bjuder vi även på ovanstående video där brittiska tv-kanalen Channel 4 News har utfört grävande journalistik och bland annat fångat Cambridge Analyticas avstängde vd Alexander Nix på film med att erkänna att deras arbete har påverkat den demokratiska processen och format den strategi som fick Donald Trump vald till president.

Dels är detta ett imponerande stycke journalistik och en insyn i hur vår personliga information kan utnyttjas med skrämmande effektivitet för att manipulera oss, men det är också en påminnelse om hur beräknande och kallhjärtade saker som pågår bakom kulisserna, tills de avslöjas det vill säga.

Med det önskar vi er en trevlig helg!

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.