Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dags för trekamp

Supertest: Google Home Max möter Apple Homepod och Sonos One

Ida kallar in en expertpanel för att bedöma ljudupplevelsen man bjuds på med Google Home Max, Apple Homepod och Sonos One. Det här är del 1 i vår trekamp mellan högtalarna och deras röstassistenter.

99-redaktionen har rustat för en ordentlig trekamp mellan de tre högtalarna Google Home Max, Sonos One och Apple Homepod. Det här är den första deltävlingen där vi koncentrerar oss på ljudet.

För att få hjälp att bedöma högtalarna lockade jag in Jakob Nilsson och Amanda Reventlid i studion för ett blindtest. Båda är betydligt med kräsna än vad jag själv är när det kommer till hur musik ska låta. Låt kampen börja!

Så gick blindtestet till

Våra blindtestare fick välja ut två låtar var som de kan väl. Låtarna samlade vi i en Spotify-spellista som laddades ned lokalt i högsta kvalitet till testledarens telefon.
Det går även att lyssna på spellistan på Apple Music om man hellre vill det.

Sedan fick de sätta på sig ögonbindlar och lyssna på låtarna i de olika högtalarna utan att veta vilken högtalare som stod var i rummet. Efter varje låt fick de berätta sina spontana tankar och ge betyg mellan 1–10.

Vinnare efter deltävling 1

Efter den första deltävlingen leder Sonos One följt av Google Home Max medan Apple Homepod tar tredjeplatsen. Inte helt otippat gissade både Jakob och Amanda rätt på vilken högtalare som är Google Home Max under blindtestet. Den högtalare de tyckte lät minst gissade de var Sonos One, men det var i själva verket Apple Homepod.

Vad kommer sen?

En trekamp är så klart inte komplett utan tre grenar, vi kommer följa upp det här ljudtestet med en deltävling som rör röstassistenterna Alexa, Google Assistent och Siri samt vilken högtalare som är snyggast och bäst designad.

Tack!

99 skickar ett stort tack till Webhallen som lånat ut en Google Home Max för detta test. Ett lika varmt tack skickar vi till 99-medlemmen Westerlu77, eller Johan Westerlund som han heter i verkligheten, som lät oss låna Apple Homepod.

Kommentarer
15 svar
Amanda Reventlid
har en hemlig dröm om att alla en dag ska vara cyborgs. Fascineras mycket av digital livsstil och gillar tv-spel. Pillar gärna itu saker för att se hur de funkar med varierat resultat.
Ida Blix
gör nästan allt i mobilen. Prylar, foto och fika ligger mig varmt om hjärtat.
Jakob Nilsson
Utgår från Apples ekosystem, men vänstrar med en del Google-produkter. Intressen förutom teknik är spel, musik och bakverk. Lyssnar helst på vinylskivor eller kassettband för den rätta känslan

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.