Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99-akuten

99-akuten: Så byter du lösenkod i din Iphone

Din Iphone skyddas av en lösenkod som kan kompletteras med de snabbare och smidigare lösningarna Touch ID eller Face ID beroende på telefonmodell. I den här guiden visar vi hur du byter lösenkoden.

Många av er som besöker oss här på 99 undrar hur man byter lösenkod på en Iphone. Med den här guiden tar vi dig genom de enkla stegen.

För att ingen annan ska komma åt informationen i din Iphone skyddas den av en lösenkod. Den som vill kan göra det smidigare för sig själv att låsa upp telefonen med hjälp av fingeravtrycksläsaren Touch ID eller om man har Iphone X – låsa upp med ansiktet och Face ID.

Lösenkoden i din telefon kan vara fyrsiffrig, sexsiffrig eller vara alfanumerisk och bestå av både bokstäver och siffror. Den fyrsiffriga koden är förstås mindre säker än ett längre lösenord som exempelvis ”hundenheterrosa”. Det är upp till var och en vilken typ av lösenkod som känns lagom – du ska ju ändå in i telefonen ett antal gånger per dag.

Så här gör du

Det är ingen konst alls att byta lösenkod om du skulle vilja förutsatt att du kan din gamla. Bege dig till Inställningar > Touch ID/Face ID och lösenkod > Ändra lösenkod. Först får du fylla i din gamla kod och sedan får du ange en ny, vill du byta hur lång lösenkoden är trycker du på Lösenkodsalternativ.

Steg för steg

  • Öppna Inställningar

  • Klicka på Touch ID/Face ID och lösenkod

  • Ändra lösenkod

  • Ange din gamla lösenkod

  • Knappa in din nya

Om du också använder Touch ID eller Face ID för att låsa upp din Iphone behöver du inte ange din lösenkod varje gång du ska in i telefonen. Om fingret eller ansiktet inte känns igen kan du låsa upp med koden, och den krävs också varje gång enheten startas om.

Om du glömt din lösenkod

Om du glömt din lösenkod kommer du förr eller senare hamna i en tråkig sits eftersom koden behövs om Touch ID eller Face ID misslyckas, om det görs för många misslyckade försök att låsa upp, eller när telefonen startas om.

Om du inte kan låsa upp din telefon behöver du först och främst andas lugnt och försöka leta runt i minnet efter den rätta koden, men om du verkligen inte kommer på den behöver du radera telefonen och återskapa den från din säkerhetskopia.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.