Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Teknikbranschens bästa aprilskämt

Första april har passerat och du har säkerligen sett ett och ett annat aprilskämt. Här listar vi några av de bästa aprilskämten från teknikbranschen de senaste åren.

Teknikbranschen är inte sen att hoppa på aprilskämtståget och under åren har det dykt upp skämt som är lurigt roliga och i vissa fall både roliga och användbara. Här följer några vi uppskattat lite extra under åren.

Spela Pac-man hos Google

Under åren som gått sedan karttjänsten Google Maps lanserades har sökjätten bakat in en hejdundrandes massa spel, påskägg, fyndiga popkulturella referenser och mycket mer. Fjolårets aprilskämt tillhör kategorin som både är underhållande och användbara, om man gillar klassiska spel det vill säga. Första april 2017 kunde man nämligen i vilken karta som helst sätta igång en omgång Ms. Pac-man direkt i Google Maps, både på skrivbordet och i de mobila apparna för IOS och Android. För undertecknad hade de gärna fått lämna kvar den funktionen för evigt.

Googles bubbelplast-tangentbord

Argumenten om vad som är bäst, mekaniska tangenter kontra membranbaserade diton, blir helt oväsentligt om detta aprilskämt från Google hade blivit verklighet. Alla gillar ju att poppa luftkuddarna på bubbelplast, så varför inte kombinera detta i ett tangentbord också? Med bubbelplast-tangentbordet kan du ha roligt med att poppa luftkuddarna, och när du har poppat klart ditt budskap är det bara att köra bubbelplasten genom läsaren som tolkar in det i datorn. Kanske inte den mest praktiska metoden, men definitivt roligare än ett traditionellt tangentbord.

Amazons Alexa lär sig prata med husdjur

I Amazons aprilskämt hade röststyrningsassistenten Alexa lärt sig prata med husdjuren, vilket får olika konsekvenser beroende på vilket djur det gäller. Hamstern är tämligen besatt av att veta hur många steg den tagit under löprundan, katten vill mest beställa mat och hunden både underhåller sig själv och ställer till med oreda. Det ser roligt ut, men vi tror nog det är bäst om Alexa inte lär sig ta kommandon från våra husdjur.

Mikro-fixarna Ifixit

Många av oss har nog kollat igenom ett flertal videoklipp där mästerfixarna Ifixit plockar isär olika teknikprodukter och bedömer hur pass väl lämpade de är för att sättas samman igen. Till detta använder de så klart verktyg, men i takt med att tekniken inuti prylarna krymps allt mer måste också verktygen följa med. Ifixits aprilskämts-verktygskit skulle säkert vara bättre lämpat för att reparera en mobiltelefons innanmäte, men det förutsätter att man kan hitta den och faktiskt få grepp om de små verktygen.

IKEA-konceptet möter smartklockan

Många av oss som är teknikfantaster har väldigt mycket åsikter om exakt vad en produkt ska innehålla och erbjuda. Den kanske har fingeravtrycksläsaren på fel plats, batterikapaciteten kanske inte är tillräcklig eller så har den fel operativsystem. Den som har så mycket åsikter om smarta klockor kanske skulle köpa på sig en Triwa Yngve, ett IKEA-koncept för smarta klockan. Här får du en bygga ihop den själv, och förhoppningsvis saknar du inte ett par skruvar eller andra nödvändiga komponenter mot slutet av bygget.

Nästa generations trådlöst ljud

Känner du att Apples Airplay-protokoll har alldeles för dålig spridning bland dagens teknikprodukter, och dröjer det alldeles för länge med Airplay 2? Då kan produkten SpatiaFlight från Moshi vara lösningen. Den trådlösa högtalaren flyger efter dig och spelar just den musiken som krävs för ögonblicket. Av någon anledning misstänker vi att detta inte är vad nästa generations Homepod blir.

Har du några egna favoriter bland aprilskämten från årens lopp? Dela gärna med dig!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.