Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

När kommer Airplay 2?

Två utlovade och efterlängtade IOS-funktioner har ännu inte dykt upp, men den första betaversionen av IOS 11.4 lockar återigen med Airplay 2 och Icloud-meddelanden.

Under utvecklarkonferensen WWDC i somras förhandsvisade Apple både Icloud-synkronisering av Imessage-meddelanden, och en ny version av det trådlösa ljud-protokollet Airplay med stöd för att spela upp ljud från flera högtalare samtidigt.

Båda funktionerna väntades i samband med att IOS 11 släpptes i september, men försenades. Inte heller när högtalaren Homepod började säljas i februari stod Airplay 2 att finna, vilket gör att det i dagsläget inte går att koppla ihop två Homepod-högtalare.

Hopp väcktes när betaversioner av IOS 11.3 började dyka upp med båda funktionerna inkluderade. Men när 11.3 släpptes förra veckan fattades återigen både Airplay 2 och Icloud-synkning av meddelanden. Detta nästan ett år efter att de utannonserats.

Men den som väntar på något gott heter det ju, och tålmodiga IOS-användare kan nu glädjas åt att Airplay 2 och Meddelanden i Icloud finns med i den första betaversionen av IOS 11.4 som nu finns tillgänglig både för utvecklare och vanliga användare.

Det brukar dock oftast ta mellan två och tre månader mellan IOS-uppdateringarna så de som väntar på Airplay 2 får nog vänta åtminstone till sommaren. Vi håller tummarna för att funktionerna stannar kvar fram till skarp lansering den här gången.

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.