När kommer Airplay 2?

Två utlovade och efterlängtade IOS-funktioner har ännu inte dykt upp, men den första betaversionen av IOS 11.4 lockar återigen med Airplay 2 och Icloud-meddelanden.

Under utvecklarkonferensen WWDC i somras förhandsvisade Apple både Icloud-synkronisering av Imessage-meddelanden, och en ny version av det trådlösa ljud-protokollet Airplay med stöd för att spela upp ljud från flera högtalare samtidigt.

Båda funktionerna väntades i samband med att IOS 11 släpptes i september, men försenades. Inte heller när högtalaren Homepod började säljas i februari stod Airplay 2 att finna, vilket gör att det i dagsläget inte går att koppla ihop två Homepod-högtalare.

Hopp väcktes när betaversioner av IOS 11.3 började dyka upp med båda funktionerna inkluderade. Men när 11.3 släpptes förra veckan fattades återigen både Airplay 2 och Icloud-synkning av meddelanden. Detta nästan ett år efter att de utannonserats.

Men den som väntar på något gott heter det ju, och tålmodiga IOS-användare kan nu glädjas åt att Airplay 2 och Meddelanden i Icloud finns med i den första betaversionen av IOS 11.4 som nu finns tillgänglig både för utvecklare och vanliga användare.

Det brukar dock oftast ta mellan två och tre månader mellan IOS-uppdateringarna så de som väntar på Airplay 2 får nog vänta åtminstone till sommaren. Vi håller tummarna för att funktionerna stannar kvar fram till skarp lansering den här gången.