Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill få ordning på Siri med hjälp av Googles AI‑chef

Apples smarta röstassistent ligger efter konkurrenterna, men nu anställer företaget massor av ingenjörer för komma ikapp, och triumfkortet är en välkänd AI-expert från huvudfienden Google.

Kampen om de digitala röstassistenterna pågår för fullt, och de tre mest profilerade är utan tvekan Google Assistant, Amazon Alexa och Apple Siri. Den sistnämnda har funnits längst och visades upp i samband med lanseringen av Iphone 4S redan 2011. Amazon introducerade sin röstassistent 2014, och Google följde upp 2016.

Trots försprånget i tid är de flesta överens om att Siri ligger efter sina konkurrenter både vad gäller funktionalitet och pålitlighet. Apples assistent har visserligen stöd för flera språk, inklusive svenska, men har haft svårt att tävla med Googles sökalgoritmer och Amazons breda stöd för tredjepartstillverkare.

Mycket pekar nu mot att Apple vill komma ikapp och förbi. Bland annat anställer företaget massor av ingenjörer för att arbeta med röstassistenten, vilket data från rekryteringsanalysföretaget Thinknum visar. Platsannonser från Apple som innehåller ordet Siri har ökar med 24 procent på en månad, och bara under en dag förra veckan publicerades 161 annonser.

AI-chef från Google

För att leda arbetet har Apple rekryterat en riktig tungviktare i branschen, nämligen John Giannandrea som tidigare var chef på Google med ansvar för articifiell intelligens och sökning. Apple har bekräftat anställningen till New York Times, och i hans nya jobb kommer Giannandrea att leda arbetet med "maskininlärning och AI-strategi" och rapportera direkt till Apples vd Tim Cook.

John Giannandrea är precis den typen av expert som Apple kan behöva för att göra Siri smartare. Han började på Google 2010 när sökjätten köpte hans företag Metaweb. Deras stora produkt var en kunskapsdatabas, som Google infogade i sin sökmotor. Det är den tekniken Google Assistent använder sig av för att ge direkta svar på användares frågor.

Vad tror ni, har Apple möjlighet att komma ikapp Google och presentera en smartare version av Siri i tid till utvecklarkonferensen WWDC i juni?

Källa: New York Times, Thinknum

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.