99-akuten: Så tittar du på Dplay med Chromecast

Vill du använda den strömmande tjänsten Dplay med din Chromecast, men är osäker på exakt hur det går till? Vi går igenom hur du spelar upp Dplay-innehåll på olika enheter.

På den strömmande tjänsten Dplay finns en rad olika svenska tv-serier och intressanta dokumentärer. Googles underhållningspuck Chromecast har på bara några år seglat upp till att bli en oumbärlig del av mångas tv-tittande då det är fullt möjligt att styra all uppspelning på tv:n via den mobila enheten.

Tyvärr har Dplay inte anammat samtliga mobila plattformar fullt ut vilket gör det lite knivigare att leva Chromecast-livet fullt ut. Vi ska därför gå igenom vad som krävs för att du ska kunna ta del av Dplay-utbudet på smidigaste vis beroende på vilken enhet du vill strömma från.

Bästa vännen Android

Om du vill styra uppspelningen av Dplay på din Chromecast från mobilen är det dessvärre endast Android som fungerar just nu. Dplay-appen för Android har inbyggt stöd för Chromecast så allt du behöver göra är att installera Google Home-appen, lägga till din Chromecast om du inte redan gjort det, slutföra konfigurationen och se till att allt är som det ska.

Nästa steg är att ladda ner Dplay-appen. Du hittar den här, men den kan också hittas genom en sökning i Google Play Store. Du kan även besöka Dplay.se där du får upp en informationsruta med länkar till apparna i respektive butik.

Efter att appen är installerad trycker du på Chromecast-symbolen för att ansluta och sedan trycker du på önskat innehåll och vips spelas innehållet upp på din tv.

IOS – inte din Chromecast-vän

Av någon anledning erbjuder Dplay fortfarande inte stöd för Chromecast-uppspelning på IOS. Enligt tjänstens informationssidor beror detta delvis på rättighetsfrågor runt innehållet, men för oss Chromecast-fantaster är det ett tråkigt faktum. Du kan alltså inte ansluta till Chromecasten via Dplay-appen, även om Chromecasten är konfigurerad och klar på din IOS-enhet, och det fungerar tyvärr inte heller i IOS-versionen av webbläsaren Chrome.

Du kan dock spela upp innehållet på din IOS-enhet via appen, och om du har en Apple TV kan du även spegla innehållet till denna. Det finns dock en app specifikt för Dplay på Apple TV, så om du äger en sådan är det betydligt bättre att bara använda den.

Nödlösning via dator

Du som använder en IOS-enhet har alltså inte mycket nytta av Chromecasten med Dplay, men om du har en dator kan den användas som en nödlösning för att spela upp innehållet på Chromecasten. Om du använder webbläsaren Chrome visas symbolen för Chromecast när du börjar spela upp innehållet, och genom att välja din Chromecast-enhet där börjar appen på Chromecasten att strömma valt videoinnehåll direkt från Dplay.

En annan möjlighet du har med Chrome på datorn är att spegla webbläsarfliken direkt till din Chromecast. I och med att Dplay-videospelaren kan begära att Chromecasten hämtar innehållet direkt från tjänsten behöver du inte göra detta, men det är ett tips om du hittar andra tjänster som helt enkelt inte har stöd för detta.

Det var vår guide över hur du använder Dplay med Chromecast, hoppas att den var till nytta! Har du några vidare frågor på ämnet är du mer än välkommen att ställa dessa i kommentarerna nedan.

Kommentarer
8 svar

Näthandelsjätten Amazon har kallat till presskonferens i Stockholm på onsdag – nu kan den länge omtalade svenska etableringen vara här.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Det lackar mot jul, och kanske har du fortfarande en del klappar att handla innan du kan slappna av. Här är några tips på ställen att handla från som vi på 99 brukar använda oss av. Innehåller provisionslänkar.

Sony och Samsung har redan presenterat kamerasensorer med 48 megapixel, och nu hakar även Honor och Xiaomi på tåget med extremt högupplösta bildfångare.

Google vill utöka sitt huvudkontor i Mountain View med ett nytt campus, jätten har köpt mer mark och 25 gamla byggnader ska bort för att ge plats åt en liten stad med kontor, butiker och bostäder.

Det har dykt upp ett gäng skyddsfodral av olika slag till Apples Airpods – men trenden i Sydkorea har inget med silikon eller läder att göra, där är det virkade små gulliga figurer som är grejen att stoppa ditt batterifodral i.

Det är hög tid att handla julklappar nu och 99 har sammanställt några av de bästa tipsen när det gäller hårda teknikklappar. Bidra gärna med egna tips i kommentarstråden.