Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fredagsvideo

Är teknikjättarna våra nya gudar?

I veckans fredagsvideo bjuds vi på träffande liknelser av hur företag som Google, Amazon, Facebook och Apple matar behov i våra viktigaste kroppsdelar.

De senaste åren, och den senaste veckan för den delen, har det varit en hel del debatt runt företag som Google och Facebook, där personlig integritet och källkritik varit ofta förekommande diskussionsämnen. Även Amazon har varit på tapeten ett antal gånger, i olika sammanhang, och jätten Apple är ständigt en het diskussionspunkt.

Men diskussionen runt dessa företag har inte riktigt haft den vinkel som belyses i veckans fredagsvideo. En herre vid namn Scott Galloway håller i en Ted Talks-presentation där han diskuterar hur de olika teknikföretagen Google, Facebook, Amazon och Apple idag fyller grundläggande behov som tidigare skötts av funktioner som gudatro, insamlande av mat, behov av närhet och kärlek samt den beprövade metoden att skapa intresse för något genom att rikta in sig på folks reproduktiva organ.

Kan du gissa vilket företag som matchas med vilken av dessa behov? Men presentationen går även in i mer seriösa ämnen, såsom hur bötfällande av dessa megaföretag är en beräknad marginalförlust och hur deras agerande påverkar jobbmarknaden, bland mycket annat.

Videon är matiga 19 minuter lång, så passa på att koppla av efter arbetsveckan och dra på smilbanden över de underhållande och träffande liknelserna och iakttagelserna.

Med det önskar hela 99-redaktionen trevlig helg till er alla!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.