Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Efter skandalen

Facebook ska berätta om din data är stulen

Runt 87 miljoner Facebook-konton ska ha fått sin personliga information stulen av Cambridge Analytica. Nu ska Facebook meddela användare som blivit drabbade.

I dag, klockan 18:00, ska 87 miljoner Facebook-användare få veta om deras personliga information delats med analysföretaget Cambridge Analytica. Drabbade användare kommer att få en notis om att användarens Facebook-data är ute på vift, skriver tidningen The Guardian.

Merparten av användarna ska enligt Facebook komma från USA, England och Indonesien. Tolv svenska användare laddade ner den ökända appen som kom åt folks data. Appen kunde dock samla information från dessa användares Facebook-vänner så enligt Facebook kan drygt 55 300 svenska användare vara drabbade. Samtliga Facebook-användare ska också få information i sitt flöde om att skydda sin privata information, och hur man ser vilka appar som tagit del av personlig data.

De flesta användare är sårbara

En intressant sak i sammanhanget är dock att det är osäkert exakt hur många användare som faktiskt blivit drabbade. Boven i dramat är ett quiz som runt 270 000 personer tagit, men även dessa användares vänner blev därmed sårbara för datainsamling. Genom att räkna ihop alla dessa har Facebook kommit fram till att 87 miljoner användare möjligen är drabbade.

Samtidigt hävdade Cambridge Analytics förra veckan att de bara hade information om cirka 30 miljoner Facebook-användare. Slutligen sade Facebook i onsdags till Washington Post att "de flesta" av nätverkets dryga två miljarder användare befunnit i riskzonen att få sin personliga data stulen på olika sätt.

I veckan ska Facebook-grundaren Mark Zuckerberg också vittna inför den amerikanska kongressen och svara på frågor kring Cambridge Analytica-skandalen.

Källa:
The Guardian
USA Today
The Washington Post
Sydsvenskan

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.